Haberler

Büyükgökçeli Kadınlar Kanser Taramasından Geçirildi

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükgökçeli beldesinde kadınlara yönelik kanser taraması gerçekleştirdi.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükgökçeli beldesinde kadınlara yönelik kanser taraması gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser tarama programları düzenleyerek, zamanında tedbirlerin alınmasını sağlamayı ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından Büyükgökçeli beldesinde 30-69 yaş arasında 40 kadının kanser taramasından geçirildiğini, 22 kadının mamografisinin çekildiğini, 28 kadına da biyopsi uygulandığını anlatan Kişioğlu, sonuçların belirlenmesinin ardından bu kişilere gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.

Meral Kişioğlu, obezite ve diyabetle mücadele çalışmalarına Küçük Hacılar köyü ve Aliköy'de devam ettiklerini bildirdi. Küçük Hacılar köyünde 29, Aliköy'de de 23 kişinin beden kitle endeksi yönünden değerlendirildiğini belirten Kişioğlu, değerleri fazla çıkanları aile hekimlerine yönlendirdiklerini anlattı.

Kişioğlu, çalışmaların tüm köylerde titizlikle yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel - ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Büyükgökçeli Hacılar Isparta Aliköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title