Haberler

Büyük Alman Şairleri Kitabı

Büyük Alman Şairleri Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Büyük Alman Şairleri Kitabı kitabının kısa özeti.

Rainer Maria Rilke, St. Georg, G. Heym, O. Leorke, G. Britting, K. Krolow vb. gibi çağdaş şairlerin en belirgin özelliği şiirlerinde insanın metafizik yahut mutlak benini günlük hayatın dışında ele almış ve okuyucudaki derin düşünce ve estetik algıya ilişkin sezgi imkânlarını uyandıran, kalıcı, klasik eserler yazmış olmalarıdır. Ünlü şair Sedat Umran yoğun duygu ve derin düşüncelerle dolu olan bu şiirleri aynı mısra sayısı, aynı kafiye düzeni, ritmi ve iç ahengini koruyarak, anlamlarından taviz vermeksizin, dilimize aktarmıştır. Büyük bir ustalık isteyen böyle bir çalışmayı ancak Sedat Umran gibi bir usta şair gerçekleştirebilirdi. Nitekim öyle de olmuştur. Çağdaş Alman şiirinin dünyasına nüfûz etmek isteyenler için bu seçki ve çeviriler iyi bir fırsat sunuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Kolektif

Yayınevi: İz Yayıncılık

ISBN: 9789753555111

Boyut: 14.0x21.0

Sayfa Sayısı: 176

Basım Yılı: Yok 0

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Rainer Maria Rilke Sedat Umran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title