Haberler

Bursaspor-Beşiktaş Maçı Öncesi Çıkan Olaylar

Bursaspor'un hukuk başdanışmanı Öztürk Yazıcı, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili davada çıkan beraat kararıyla ilgili, "Biz büyüyen bir kulübüz."

Bursaspor'un hukuk başdanışmanı Öztürk Yazıcı, Bursaspor- Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili davada çıkan beraat kararıyla ilgili, "Biz büyüyen bir kulübüz. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar başımıza ne geldiyse hepsinden galip çıktık" dedi.

Yazıcı, duruşma çıkışında Bursa Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayların gazetelerde yer aldığı günün sabahında kendisini karakolda bulduğunu belirterek, "40 saate yakın gözaltı ve arkasından bir dünya manevi işkence. Bunun arkasından gerek başkanımız, gerekse bizim hakkımızda isnat edilen bu suçtan dolayı beraat kararı verildi. İlk günden beri, gerçekten biz ne yaptığımızı, ne söylediğimizi biliyorduk" diye konuştu.

Böyle bir olay yüzünden yargılandıkları için şaşkın olduklarını söyleyen Yazıcı, "Bu kadar insanın, adliyeyi bu kadar meşgul ettiği için üzgünüm ama bunda bizim bir gram bile payımız yok. Zaten yaptığımız eylemin en ufak bir şekilde suç oluşturmadığına dair bizim inancımız tamdı. Hakikaten aksini düşünmedik. Aksini düşündürecek bir olay orada olmadı. Bir kısım taraftarın da yine bir kısım suçlamalardan dolayı beraat etmesine de sevindim" dedi.

Yazıcı, Bursaspor'un aleyhinde propaganda yapanların beraat kararından ders almasını istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Son sözü hukuk söyledi. Mutluyuz, yolumuza bakacağız. Biz her zaman Bursaspor'un menfaatleri için burada olduk. Görevimizi layıkıyla yaptık. Omuz atmalar olacaktır. Biz büyüyen bir kulübüz. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar başımıza ne geldiyse hepsinden galip çıktık. İyi niyetle, güvenle, dürüstlükle işinizi yaparsanız, omuz atmalara rağmen dimdik ayakta kalırsınız. Karar camiamıza hayırlı olsun."

Bursaspor'un "Teksas" diye adlandırılan taraftar grubunun lideri Selim Kurtulan olaylara binlerce insanın karıştığını, ancak 56 kişinin cezaevine girdiğini belirterek, "Bunlar çok önemli değil. Adalet yerini buldu. Bu arkadaşlarımız suçsuzdu. Suçsuzluğu ortaya çıktı. Düne kadar biz içerdeyken, bütün basın ve tüm kamuoyunda bize 'futbol holiganları', 'terörist' bile dendi. Biz ona üzüldük. Biz terörist değiliz. Bizler Bursaspor sevdalısıyız. Mutluyum. İnşallah bir daha böyle şeyler olmaz. Bursaspor camiası böyle şeylerle anılmaz" dedi.

Teksaslılar Taraftar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz de "Biz de dosyamızdan beraat aldık. Olması gereken buydu zaten. Cezaevine girdiğimizden beri 'futbol teröristi' olduğumuz hakkında oluşturulan bir kamuoyu vardı. Mahkemenin kararıyla beraat aldık. İnşallah bu sözleri söyleyenler, bizi terörist olarak niteleyenler biraz olsun utanırlar" diye konuştu.

Muhabir : Cem Şan

Yayıncı : Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Öztürk Yazıcı Bursaspor Beşiktaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title