Haberler

Bursa'da Aile Haftası Kutlamaları

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Emin Ay, Türklerde kadının ailenin hükümdarı olduğunu söyledi.düzenledi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Türklerde kadının ailenin hükümdarı olduğunu söyledi.

Bursa Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aile Haftası dolayısıyla

Ördekli Kültür Merkezi'nde program

düzenledi. Birleşik Kafkasya Derneği'nin gösteri yaptığı programda, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 'Türk ve İslam Kültüründe Ailenin Önemi' konulu bir konferans verdi. Aileyi desteklemeyi ağaca benzeten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, "Aile toplumdur. Bir bebek anne ve babasıyla hayata gözlerini açar. Ne kadar sağlam ve mutlu ailesi varsa o kadar sağlam ve mutlu olur. Alim ve mütefekkirler,

toplumun

sağlamlığını aileye bağlamıştır. Peygamber Efendimiz, 'Kişi ailesine ne kadar değer verirse o kadar hayırlıdır' buyuruyor" şeklinde konuştu.

Orta Asya'daki atalarımızın geleneklerini bağlı toplum olduklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, "Sağlam aile yapısını onların hayatlarında görmek mümkündü. Eş seçiminde ve evlenme törenlerinde sıkı sıkı bağlandıkları bir gelenekleri vardı. Hanım tabiri Türklerden dünyaya yayılan tabirdir. Han, Türklerde saltanat sahibi olan kimseye denir. Hükümdar demektir. Hükümdar, eşine 'han'ım diye hitap edermiş. Ailede eşe böylesine itibar varmış. Kişilik haklarına saygının olması gerekiyor. Bu saygının ifadelere yansıması lazım. İslam ile birlikte Türk toplumunda aile kurumunun dini tarafı oluşmaya başladı" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ördekli Kültür Merkezi Uludağ Üniversitesi Emin Ay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title