Haberler

Burhaniye'de Armağanınız Kitap Olsun

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bengi projesi gereğince okullarda okuma saatleri düzenlenirken, Burhaniye Anadolu Lisesi’nde de kitap okuma alışkanlığını artırmak için "Armağanınız Kitap Olsun" kampanyası hayata geçirildi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Bengi projesi gereğince okullarda okuma saatleri düzenlenirken, Burhaniye Anadolu Lisesi'nde de kitap okuma alışkanlığını artırmak için "Armağanınız Kitap Olsun" kampanyası hayata geçirildi. Edebiyat Öğretmeni Sami Kızılcık ve kitap dostu öğrencilerin başlattığı kampanyaya, çok sayıda işyerinden destek gelirken, destek olan işyerlerinin camına Kitap Dostu İşyeri etiketi yapıştırıldı.

Okul kütüphanelerinde öğrencilerin dikkatini çekecek, yeteneğini geliştirecek, onlara okuma alışkanlığı kazandıracak, milli ve manevi değerler aşılayacak, rehberlik edecek kitaplar kazandırmak ve okul kütüphanelerin öğrenciler tarafından üst düzeyde ve etkin kullanımının sağlanması amacıyla başlatılan proje ilk günden ilgi gördü. Kitap dostu öğrenciler, girdikleri hiç bir işyerinden boş çıkmadı. İlk kitap bağışını da okul kantincisi Hanife Çakır yaptı. Projeyi desteklediğini anlatan Kantinci Hanife Çakır, "Armağanınız Kitap Olsun kampanyasını destekliyoruz. Herkes kitap okumalı" dedi. Kitap bağışı yapan Öğretmen Şenay Tekin'de," Okulumuz da böyle bir proje başlatıldı. Öğrencilerimizi kutluyorum. Herkes kampanyaya bağışta bulunmalı" dedi. Projede görev alan öğrencilerden Aysu Tın, "Proje gereğince işlerlerini geziyoruz. Kitapseverlerden bağışlarını bekliyoruz" dedi. Sevim Demir de, "Sami hocamızın öncülüğünde bu projeyi başlattık. Destek bekliyoruz" dedi. Mücahit Bilgen ise, "Armağanınız kitap olsun kampanyasını başlattık. İlk gezimizi yaparken, büyük destek gördük. Bu da bizi cesaretlendirdi." dedi. Projenin öncüsü Edebiyat Öğretmeni Sami Kızılcık da, "Armağanınız Kitap Olsun projesini Burhaniye Anadolu Lisesi'nde ateşledik. Bu kıvılcımın bütün okullara yayılmasını istiyoruz. İşyerlerini gezmeye başladık ve büyük destek gördük. Destek olan işyerleri sahiplerine teşekkür ediyoruz. Amacımız, kitapsız ve kütüphanesiz hiçbir okul kalmasın" dedi. Projeye destek olan Hakan Kodalak da, "Tesadüfen bu projeyi öğrendim. Elimdeki iki kitabı bağışladım. Okullara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Çok param olduğunda okul yaptırmak istiyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hanife Çakır Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title