Haberler

    Bulunan Kayıp Atari E.t. Kartuşları Satışa Çıkıyor

    Atari firmasının 2600 konsolu için piyasaya sürüp, sonra satılmadığı için bir çöle gizlice gömdüğü E.T. oyun kartuşları açık artırma ile satılacak.

    Nisan ayında size bir Atari efsanesinin gerçek olduğu şeklinde bir haber vermiştik. Atari firması, ünlü yönetmen Steven Spielberg'in 1982 yılında sinemalarda gösterime giren "E.T. The Extra-Terrestrial" bilimkurgu filmi için berbat bir oyun yapmıştı. Klasik Atari 2600 oyun konsolu için 1983'de üretilen oyunun milyonlarca adet olduğu iddia edilen kartuş, satılmadığı için bir ABD çölüne gömülmüş diye düşünülüyordu.

    Devamlı anlatılan ama yeri bir türlü bulunamayan bu kartuşların gizemi ve hikayesi, Microsoft tarafından bir belgesel haline getirilecekti. İşte bu belgeselin çalışmaları sırasında ipuçları bulundu ve kayıp kartuşlar Nisan ayında bir grup meraklı tarafından New Mexico'da bir alanda keşfedilmişti. 1980'lerin başında video oyun endüstrisinin çok zor zamanlar yaşadığı dönemden gelen bu kartuşlar şimdi birer tarih belgesi niteliğinde.

    Kazıda çıkan kartuşların resmi sahibi olan Alamogordo şehri yönetimi, bulunan 1,300 adet kartuştan 800 tanesinin, eBay üzerinde açık artırma ile meraklılara satılması kararı vermiş. Açık artırmalar ve satış Ekim başında başlayacak ve yılbaşına kadar sürecekmiş. Ayrıca çıkartılan kartuşlardan 500 tanesinin de dünya çapında çeşitli video oyun tarihi müzelerine ve halka açık koleksiyonlara bağışlanacağı bilgisi verildi. Bu müzelerin arasında bir video oyun tarihi bölümü olan Roma Müzesi de geliyor.

    Tabii Atari bu skandaldan sonra olduğu yerde durmadı, konsol donanımı işini bıraktı ama bir oyun firması olarak hayatına devam ediyor.

    The post Bulunan Kayıp Atari E.T. Kartuşları Satışa Çıkıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Steven Spielberg Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title