Haberler

BTP Heyetinden OGC'ye Ziyaret

Güncelleme:

BTP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Garaçoğlu, MYK Üyeleri Hüseyin Sezgin ve Hakan Özkul ile Osmaniye İl Başkanı Lütfi Arıkan, OGC'yi ziyaret etti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Zeki Garaçoğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri Hüseyin Sezgin ve Hakan Özkul ile Osmaniye İl Başkanı Lütfi Arıkan, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni (OGC) ziyaret etti.

OGC Başkanı Gökhan Erkmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ildeki yerel basın ve cemiyet hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonra MYK Üyeleri Hüseyin Sezgin ve Hakan Özkul'un konuşmasının ardından bir açıklama yapan BTP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Garaçoğlu, dış politika ve ülke gündemi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Suriye'deki karışıklıkların ABD'nin bir oyunu olduğunu ifade eden Garaçoğlu, "Şu bir gerçek ki; Türkiye gerçekten çok net bir kavşak noktasına giriyor. Bu aşamadan sonra sorunların belki de karışıklıkların, iç savaşın kendi hanemizde hissedeceğimiz bir noktaya doğru hızla gidiyor. O yüzden meseleleri mutlaka yerel basın kafasında çözerek, kendine düşen görevi yapması gerekir. 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' mantığını kenara bırakacağımız bir döneme giriyoruz. Olayları aslında gazeteciler siyasetçilerden daha iyi ve detaylarıyla biliyor. Şu çok net, ortada büyük bir oyun var. Şu anda Suriye de çok büyük bir satranç mücadelesine girmiş durumda. Suriye meselesi önemli, diğer taraflarda önemliydi. Orada da Büyük Orta Doğu Projesi'ni uygulayan ABD var ve dolayısıyla bu ABD'nin oynadığı bir oyun. Türkiye olarak biz ABD'nin yanında yer alarak, Ortadoğu'da bu kadar insanın öldürülmesine seyirci kalmamız belki de Türkiye'nin başına çok büyük bir bela getirecektir. Suriye'de muhalefetin oluşturulma süreci çok uzun bir süreçtir. Özgür Suriye ordusu dedikleri ordu, aslında Amerika tarafından muhalefet olarak oluşturulan bir guruptur. Bizim odaklanmamız gereken konulardan bir tanesi de; Nasıl bu kadar bir İslam ülkesini karşı karşıya getirebiliyor? Şunu çok iyi biliyorsunuz, taraflar oluşturup karşı karşıya getirmek, Amerika'nın hep yaptığı bir şey. Türkiye üzerinde aynısını yapmadı mı? Bugün Kürt hareketi olarak büyüttüğü hareketin arkasında PKK var ve dolayısıyla bölmek isteyen bir irade var. Bunun detayına indiğiniz zaman demokratik isteklerle etrafı örülmüş isteklerin arka planında Türkiye bölünmek isteniyor. Peki, Türkiye bölündüğü zaman Güneydoğuda'ki halk nereye benzeyecek. Filistin'e benzeyecek. Oradaki hiç bir kardeşimizin ne namus emniyeti, ne can, ne de mal emniyeti olur. Bu fotoğraf çok net ortadadır. Özerk bir yapı olursa, federatif bir yapı olursa, Amerika'dan merhamet gördünüz mü? Bugün Amerika'nın girdiği noktada can ve mal emniyeti var mı? Tabii ki yok. O yüzden Türkiye'de federatif bir yapı oluşturulup, bağımsız bir yapı oluşursa, oradaki insanların kesinlikle ne can ne de mal emniyetleri olacak. Amerika niçin bu kadar hızlı bir şekilde her noktaya ulaşabiliyor? Buradaki temel nokta insanımızı aç, sefil bıraktılar. Evine ekmek götüremez, borçlarını ödeyemez noktada. Bizim birinci meselelerimizden bir tanesi bu ekonomi meselesini çözmemiz lazım" dedi.

BTP Üyeleri toplantının sonunda basın mensuplarına, Prof. Dr. Haydar Baş'ın kaleme aldığı 'Rusya Devlet Duması'nda Sessiz Bir Devrim ile Kapitalizmi Tarihe Gömen Milli Ekonomi Modeli' adlı kitaptan dağıttılar. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Yürütme Kurulu Hüseyin Sezgin Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title