Haberler

Btp Başkan Adayı Selim Kotil: İstanbul'da Uber'i Yasaklayacağız

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, "İstanbul'da UBER uygulaması çalışmayacak.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, "İstanbul'da UBER uygulaması çalışmayacak. UBER'i yasaklayacağız" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Sarıyer'de taksici esnafı ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarının konuşulduğu buluşmada Kotil, İstanbul taksicisinin sorunlarına çözüm bulacaklarını ifade ederek "İstanbul'da UBER uygulaması çalışmayacak. UBER'i yasaklayacağız" diye konuştu.

"İSTANBUL'DA UBERİ YASAKLAYACAĞIZ"

İstanbul'da UBER'i kaldıracaklarını söyleyen Kotil, "Bugün İstanbul'da bir taksi plakası fabrika kurmaktan pahalı. 1.5 milyon lira, bu parayı veriyor, sonuçta para kazanmak için. Sen adama bu kadar para ödetiyorsun. Turizm sertifikası üzerinden UBER'e izin veriyorsun. Ben bunu kabul etmiyorum. Biz yüksek teknolojiyi iyi biliyoruz. Bizim dönemimizde UBER İstanbul'da çalışmayacak. Ben ömrümde bir kere olsun UBER kullanmadım" ifadelerini kullandı.

"TAKSİCİLERE EĞİTİM VERECEĞİZ"

Taksicilerin turistlerin en çok muhatap olduğu kesim olduğunu belirten Kotil, "Bir turist geldiği zaman şehirde bir taksiciyi bir de esnafı tanır. Unutmayın siz turist için bütün bir şehri temsil ediyorsunuz. Turist ülkenin cerrahıyla, hakimiyle, mühendisiyle görüşmeyecek, taksiye binecek sizinle konuşacak. O yüzden taksicinin Türk milletini temsil edebilecek kabiliyette olması gerekir. İstanbul'un taksicilerine gereken eğitimi, gereken düzeni vereceğiz" dedi.

İSTANBUL'A ELEKTRİKLİ TAKSİ MÜJDESİ

Selim Kotil İstanbul Boğazı'ndan üretecekleri elektriği hatırlatarak elektrikli taksi müjdesi de verdi. Kotil, "İstanbul'da taksilerin hepsi elektrikli yapılabilir. Bu taksideki en büyük maliyet olan yakıt maliyetini kaldırmamıza fırsat tanır. Hollanda 2025'de ülkesinde benzinli araç kabul etmeyecek. Bizim onlardan ne eksiğimiz var daha önce de dedim 3 bin 600 otobüsü elektrikli hale getireceğiz diye. Şimdi taksileri de elektrikli yapıyoruz. O meşhur Londra taksileri elektrikli olmaya başladılar. İstanbul'da da daha iyisi olacak inşallah" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Partisi Selim Kotil İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title