Haberler

Brezilya-Türkiye İş Forumu - Sao

- Brezilya-Türkiye iş forumu Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut ile röportaj -DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman ile röportaj FIESP Başkan Yardımcısı ve Brezilya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Elias Miguel Haddad ile röportaj Brezilya-Türkiye İş Forumu...

- Brezilya-Türkiye iş forumu

Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut ile röportaj

-DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman ile röportaj

FIESP Başkan Yardımcısı ve Brezilya- Türkiye İş Konseyi Başkanı Elias Miguel Haddad ile röportaj Brezilya-Türkiye İş Forumu

Sao Paulo'da düzenlenen foruma, Türk ve Brezilyalı firma temsilcileri katıldı

SAO PAUO(AA)- Sao Paulo Sanayi Federasyonu (FIESP) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) ortak organizasyonunda düzenlenen Brezilya-Türkiye İş Forumu, 9 Kasım Perşembe günü FIESP merkez binasında gerçekleştirildi.

Sao Paulo'daki iş forumuna Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut, Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik, DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman ve iş konseyine üye firmalar ve yöneticileri katıldı.

İş forumunun açılış konuşmasını yapan FIESP Başkan Yardımcısı ve Brezilya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Elias Miguel Haddad, "Brezilya'nın Ortadoğu ve Avrasya pazarına açılmasında Türkiye önemli bir ticari ortak" dedi.

AA muhabirine iş forumunu değerlendiren Haddad, "Bugünkü toplantının başarısından dolayı çok mutluyum. Umuyorum ve eminim ki bu, diğer bir çok görüşmenin ilki olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut, Türkiye'nin Brezilya'dan daha fazla ithal edip daha az ihraç etmesinden, dengeli bir ihracat ithalat yapısına kavuşulması gerektiğini belirterek, "Bunun için bazı adımlar atılması lazım. Bunların belirlenmesine çalışıldı." dedi.

Büyükelçi Savut, "Artık Brezilya daralmadan çıktı ve yeniden büyümeye geçti. Türkiye'de zaten bu yıl, yüzde beş yıllık büyüme kaydedildi. Bu sebeple, ticaret hacmimizde ve ekonomik ilişkilerimizde yeniden bir büyüme, bir yükseliş dönemine girileceği konusunda herkes hemen hemen hemfikir kaldı." şeklinde konuştu.

DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman ise, uzun bir aradan sonra Brezilya İş Konseyi'ne üye firmalar ve yöneticileri ile beraber Brezilya'yı ziyarete geldiklerini ve çok iyi karşılandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Mr. Haddad Brezilya'da çok önemli bir figür. Kendisi de aynı zamanda bizim karşı kuruluşumuzun başkanı. Kendisi Güney Amerika'ya geçen 'el turco'lardan. Hakikaten yürekten destek veriyor Türk şirketlerinin Brezilya'da tanıtılmasına, iş yapmasına. Bizde tekrar bir dönem için biraz temposu düşmüş olan karşılıklı iş ilişkilerimizi arttırmak, canlandırmak, ivmelendirmek için buradayız. Güzel bir başlangıç yaptık bugün. İnşallah çok hızlı ve güçlü bir şekilde devamı gelecek."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İş Konseyi Ali Kaya Miguel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title