Haberler

Bozyel, Taleplerimizi BDP'li Dostlarım Yanıtsız Bıraktı

HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, "Taleplerimiz ve yaklaşımımız, muhataplarım özelilkle BDP'li dostlarımız tarafından yanıtsız bırakıldı" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile yaptıkları görüşmede anlaşma sağlanmaması üzerine parti olarak seçime gitme kararı alan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, "Taleplerimiz ve yaklaşımımız, muhataplarım özelilkle BDP'li dostlarımız tarafından yanıtsız bırakıldı" dedi. HAKPAR Diyarbakır İl Başkanlığı binasında bugün basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Bayram Bozyel, BDP ve KADEP ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanmamasının nedenlerini anlattı. Seçime Türkiye'deki 81 ilde parti olarak gideceklerini belirten Bozyel, "Bu gün Kürt sorununun çözümü için daha elverişli bir ortam bulunuyor. Ancak buna rağmen sorun çözülemiyor. Çünkü ortada çözüm için gerekli olan irade yok.

Kürt sorununun bunca yıldır çözülmemesinin nedeni, iktidarı ve muhalefetiyle mevcut bütün siyasal aktörlerin çözüm, irade ve vizyonundan yoksun olmasıdır. HAK-PAR, eksiksiz bir demokrasiyi inşa etmek ve Kürt sorununu eşitlik temelinde çözmek için gerekli irade ve kararlılığa sahiptir. Bu irade ve kararlı duruşu daha görünür kılmak amacıyla Partimiz 12 Haziran seçimlerine katılıyor" dedi. Gazetecilerin BDP ile neden anlaşmadıkları yönündeki sorusuna Bozyel, "Ne yazık ki böyle bir itifakı gercekleştiremedik. Bunun için samimiyetle ve özveriyle uğraştık. Çünkü biz pati olarak Kürtler'in birliğine stretejik bir değer biçiyoruz. Biz seçimde oluşabilecek bir iş birliğinin uzun vadeli Kürt hareketi yakınlaşması bakımından önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Ama ne yazık ki bu gercekleşmedi. Biz seçim işbirliğine ilkesel temelde yaklaştık. Oluşacak bir yakınlaşmanın ilkesel bağda oturtulması ve bunun prensipleri kamaoyuyla paylaşılmasını gerktiğini düşündük.

Biz siyasal partileriz, biz dava partileriyiz, biz ilkelerden arınmış adım atmayız. Ne yazık ki bu taleplerimiz, bu yaklaşımımız muhataplarım özellikle BDP'li dostlarımız tarafından yanıtsız bırakıldı. Arkadaşlarımız olayı dar çercevede, sadece bir arkadaşımızın adaylığı ile sınırlandırmak istediler. Bu nedenle de hazırladıgımız ittifak gercekleşmedi" diye konuştu. Diyarbakır'dan aday gösterilmediği için anlaşmanın sağlanmadığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade eden Bozyel, konuşmasını şöyle sürdürüd: "Kamuoyuna yanlış yansıyan bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Benim Diyarbakır'da aday olmadığımdan dolayı bu itifaktan çekildigimizi, daha dogrusu oluşmayan ittifaktan çekildiğim söyleniyor. Bu doğruyu yansıtmamaktadır. Çünkü ondan öncelikli olarak bizim için ilkeleri belirlenmiş bir protokolün dekralasyonu kamuouyna yansımasıydı.

Ne yazık ki bu gercekleşmedi. Dolaysıyla orada iş tıkandığı için adaylıklar konusunda da yol alınamadı. Ama bugün bu işbirliğinde bir araya gelmemiş olmamız, ileride farklı Kürt partileri ile bir araya gelemiyeceğimiz, bizim birlik perspektifinden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Kürt hareketini önemli sorunlar bekliyor. Biz BDP ile anlaşamadık, görüşmeler bizim algıladığımız noktaya gelmedi ve tıkandı. "Bozyel, konuşmasından sonra Diyarbakır'da seçime gidecekleri adayları basına tanıttı. Buna göre, Bayram Bozyel 1'nci sırada yeralırken, diğer adaylar da şöyle sıralandı: "Reşat Tunç, Sait Aydoğmuş, Hasan Dağtekin, Vahit Aba, Hamiyet Çelebi, Sevgi Moray, Ramazan Kahramaner, Berin Eren, Şiyar Bozhan ve Murat Yaka. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title