Haberler

Bosna ile Akhisar'ın Dostluk Köprüsü

555. Çağlak Festivali kapsamında Bosna-Hersek'in Donji Vakuf şehrinden Akhisar Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen misafirler Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Kaymakam Kaan Peker'i ziyaret etti.

Bosna-Hersek'in Prusac köyünden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinin de katıldığı heyet ilk olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret etti. Bosna-Hersek'de her yıl kutlanan Ayvaz Dede Şenlikleri bölgesi Prusac köyünden gelenler çeşitli hediyeler takdim etti. Heyet ayrıca bu yıl 22-23 Haziran tarihleri arasında Prusac bölgesinde 504. Ayvaz Dede Şenliklerine davet etti.

Burada konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; "O kadar çok ayrı kaldık ki ne kadar bir araya gelsek sanırım bu açığı kapatmamız kolay olmayacak. Biz Türkiye'de, Akhisar'a çok yakın bir bölgede bir facia yaşadık biliyorsunuz, 301 tane madencimiz şehit oldu. Bosna'da bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Dolayısıyla bu defa bir araya gelişimiz biraz daha hüzünlü, o yüzden bunun üzüntüsünü yaşayarak sizleri karşılıyoruz. Ama biz iyi ve kötü günlerde de kardeşiz. Dolayısıyla her şartta kardeşliğimizi devam ettirmek durumundayız ve bunu geliştirmek ve güzelleştirmek durumundayız.

BİZLER ORTAK BİR MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ

Tekrar bu medeniyetimizi inşa etmeye çalışıyoruz. Boşnak kardeşlerimizde bize ait medeniyetin çok önemli bir parçası. Biz Boşnak kardeşlerimizle Bosna'yı bu anlamda çok değerli buluyoruz. İnşallah bu gidiş gelişlerimiz devam edecek. Bunu inşallah bizden sonraki kardeşlerimiz çok daha da güçlendirirler. Sizlerde farkındasınızdır Dünya tekrar bizim medeniyetimize ihtiyaç duyuyor. Bunu tekrar güncelleyip hayata geçirmek zorundayız. İnşallah bunu hep birlikte devam ettirebiliriz ve daha da zenginleştirebiliriz. Bu sadece bu boyutta kalmaz ticari anlamda da birbirimize diğer anlamda da yardımcı olmaya fırsatımız olur ve bunu geliştirebiliriz inşallah. Bizde Bosna'ya Ayvaz Dede şenliklerinin 500. yıldönümünden bu yana geliyoruz ve her dönüşümüzde hemen Bosna'yı özlemeye başlıyoruz ve Bosna'yı gerçekten çok özlüyoruz. Bosna'da kendimizi Akhisar'daymışız gibi hissediyoruz. İnşallah sizlerde kendinizi Türkiye'de evinizdeymiş gibi hissedersiniz. Bundan sonrada artık ayrımız gayrımız yok hep birlikte ve bir aradayız. Kardeşlerimizi Akhisar'da görmekten büyük mutluluk duyduk" dedi.

Akhisar Kaymakam'ı Kaan Peker'i makamında ziyaret eden heyet Akhisar ile Bosna arasında böyle kuvvetli bir köprünün oluşumu esnasında gösterilen çabalar için teşekkür ettiklerini kaydetti. Kaymakam Kaan Peker; sizleri biz misafir değil kendi vatandaşımız gibi görüyoruz. Osmanlı Devlet döneminde yaklaşık 415 yıl birlikte yaşadık. Ancak şu zamanları buruk geçiyoruz. Soma'da meydana gelen faciadan dolayı sizleri de buruk bir şekilde karşıladık. Aynı duyguları paylaştığımız sizlerle olan dostluğumuzun daha pekişmesi adına bu gelişlerin daha sık olmasını diliyorum" dedi.

Bosna Hersek heyeti ise Donji Vakuf'a bağlı Prusac (Akhisar) muhtarı Dautovic Mugdim ve beraberinde Boric Edin, Cizmo Serif, Cizmo Sanel, Cizmo Samir, Cepalo Bekirdin, Dulovic Azrudin, Jasarevic Adis, Kaniza Samir, Magrdzija Hamid, Petrovic Enes, Beso-Haskic Lejla (Medrese Adına Hoca), Abdibegovic Esma'dan (Medrese Adına Hoca) oluştuğu bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Hızlı Saraybosna Kaan Peker Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
title