Haberler

Bosna Hersek'te 'Silahlı Kuvvetler Günü' Kutlandı

Güncelleme:

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun 8. yıl dönümü, Saraybosna'daki Raylovats Kışlasında yapılan törenle kutlandı.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun sekizinci yılı kutlamaları kapsamında Banya Luka Üniversitesi Sanat Akademisi Orkestrası ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Orkestrası konser verdi.

''Silahlı Kuvvetler Günü'' dolayısıyla Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Evi'ndeki konser öncesi konuşan Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin birleşmesinin, taraflar hazır olduğu ve birbirine önem verdiği sürece uzlaşmanın ve başarının mümkün olabileceğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, ülkedeki güvenliği sağlamanın yanı sıra vatandaşların da her türlü yardımına koşmaya devam ettiğini belirten Osmiç, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin dünya genelinde istikrarın ve barışın sağlanması için gösterdiği faaliyetlerden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Osmiç, ''2013 yılında da Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri, ISAF komutası altında Afganistan'da ve Birleşmiş Milletler komutası altında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki askeri faaliyetlerine devam etti'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri ile ilgili edebi çalışmalar yapan en başarılı lise öğrencilerine ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından, NATO'nun Bosna Hersek'teki temas noktası olan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinin maddi desteğiyle organize edilen ve daha önce ülkenin farklı şehirlerinde de sahne alan Banya Luka Üniversitesi Sanat Akademisi Orkestrası ile Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Orkestrası konser verdi.

Törene, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan çok sayıda üst düzey komutan, emekli subaylar, diplomatlar, siyasetçiler ve diğer konuklar katıldı.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri, Boşnaklar'a ait Bosna Hersek Cumhuriyeti Ordusu (ARBIH), Hırvatlar'a ait Hırvat Savunma Konseyi (HVO) ve Sırplar'a ait Sırp Cumhuriyeti Ordusunun (VRS) birleşmesiyle 1 Aralık 2005'te kuruldu. Üç ordunun birleştiği gün olan 1 Aralık, 2005 yılından itibaren ''Silahlı Kuvvetler Günü'' olarak kutlanıyor.

Bu yılki kutlamalar, bugün başkent Saraybosna'daki Raylovats Kışlası'nda düzenlenen törenle başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Banya Luka Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title