Haberler

Borsa İstanbul'da Yönetimin Ayrılması Doğru Bir Karar"

Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü görevlerinin ayrılmasına ilişkin, "Bu karar çok yerinde ve çok doğru. Borsa İstanbul'un ve sermaye piyasalarının menfaatine bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

HANDAN GÜNEŞ - Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü görevlerinin ayrılmasına ilişkin, "Bu karar çok yerinde ve çok doğru. Borsa İstanbul'un ve sermaye piyasalarının menfaatine bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan İbrahim Turhan, Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu'nun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Halil Tunalı ve Tuncay Dinç'e ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen 3 yıldır birlikte çalıştığı Talat Ulussever'e başarılar dileyen Turhan, "İnanıyorum ki Borsa İstanbul, yeni yönetimle çok daha iyi noktalara gelerek, çok daha yüksek başarılara imza atacaktır. Biz de kurucu yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü olarak Borsa İstanbul'un bundan sonraki başarılarından da büyük bir memnuniyet duyacağız. Üzerimize düşen herhangi bir görev ve sorumluluk olursa da her zaman memnuniyetle Türkiye sermaye piyasalarının hizmetinde olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Turhan, Borsa İstanbul'un yönetim kurulu başkanı ve genel müdürünün ayrılmasının idari kısımda yönetimi zorlaştırmayacağını belirterek, "İyi yönetişim uygulamaları uyarınca halka açılacak bir şirket olan Borsa İstanbul'da yönetim kurulu başkanlığıyla genel müdürünün ayrılması gerekiyordu" değerlendirmesini yaptı.

Borsa İstanbul'un, aynı anda birkaç kurumun birleşmesiyle birlikte kurulduğunu anımsatan Turhan, şunları kaydetti:

"O dönemin koşulları gereği yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevi geçici olarak birleştirilmişti ama şu anki içinde bulunduğumuz durumda son derece doğru ve yerinde bir karar. Zaten yasa değişikliği yapıldı. Yasa değişikliğinde yönetim kurulu başkanının görev tanımı ile ilgili ibare çıkarıldı. O da bizim talebimizle iletilmişti Hazine'ye ve bu yasa değişikliğinin gerçekleşmesini sağlayan süreç bu şekilde başlamış oldu. Dolayısıyla bu kararın çok yerinde, çok doğru ve Borsa'nın ve sermaye piyasalarının menfaatine bir karar olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Talat Ulussever İbrahim Turhan Borsa İstanbul Tuncay Dinç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title