Haberler

Bolu 14 Evin Yanmasından Sonra Yapılan Çeşmeden Takviye ile Yangına Müdahale

14 evin yanmasından sonra yapılan çeşmeden takviye ile yangına müdahale

Bolu'nun Kuzfındık Köyü'nde, dün akşam ekmek fırınından çıkan yangında 2 ev, 1 samanlık, 1 ahır, 1 odunluk, 1 traktör, 3 römork yandı, 5 büyükbaş hayvan ile 1 köpek telef oldu. 35 yıl önce 14 evin kül olduğu yangından sonra köy meydanına yapılan çeşmeden su takviyesi yaparak yangına müdahale eden itfaiye, yangının diğer evlere sıçramasını önledi.

Bolu merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Kuzfındık Köyü'nde dün akşam köylülerin ekmek yapmak için kullandıkları fırından başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler ev, ahır ve samanlıkları sardı. İtfaiye ve orman araçlarıyla yapılan müdahale sonucu yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde itfaiyenin soğutma çalışması devam ederken, bir taraftan da enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışması yapıldı.

HASAR AĞIR

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün yaptığı hasar tespitine göre 2 ev, 1 samanlık, 1 ahır, 1 odunluk, 1 traktör, 3 römork, çok sayıda tarım malzemesi kül olurken, 5 büyükbaş hayvan ve 1 kangal köpeği telef oldu.

Yangında kayıp yaşayanlar ve diğer köylüler, enkaz kaldırma çalışmalarını üzüntü içinde izledi. Evi, traktörü ve tarım malzemeleri kül olan Ahmet Sert, diz çöküp çalışmaları takip etti. Ahmet Sert, çarşıya gittiği sırada yangının çıktığını belirterek, "Geldiğimizde 2 katlı evimizin ve traktörümüzün alev alev yandığını gördük. Ben yangının nasıl çıktığını görmedim. Yapacak bir şey yok. Evsiz kaldık. Aldığım sadece bir emekli maaşı var. Dün gece çocuklarımda kaldım. Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

1981'DE 14 EV YANMIŞ

Öte yandan 1981'de köyde çıkan yangında 14 evin kül olduğu öğrenildi. O yangında su sıkıntısı yaşanması üzerine köy meydanına hayvanların su ihtiyacını karşılamak ve olası yangınlara müdahale edebilmek için çeşme yapıldığı, itfaiyenin dün bu çeşme ve önünde su dolu havuzdan takviye yaptığı belirtildi. Ahmet Sert'in kardeşi Sadık Sert, "1981'de bir kez daha köyde yangın çıkmıştı ve 14 ev kullanılamaz hale geldi. O yangından sonra tedbir için biz buraya su kaynaklarını getirdik. Burada sularımız sürekli akar. İtfaiye de dün bu suları kullanarak yangına müdahale etmiş. Buradan akan su bütün köyün yanmasını engelledi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Ahmet Sert Bolu 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title