Haberler

Böbrek Hastalarına Eğitim Semineri

Balıkesir Üniversitesi, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek hastaları ve yakınlarına seminer verildi.

Balıkesir Üniversitesi, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde böbrek hastaları ve yakınlarına seminer verildi.

Balıkesir Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın da katıldığı seminerde, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Toprak, BAÜ personeli ile kronik böbrek yetmezliği olan hasta ve yakınlarına böbrek hastalıkları, tedavi yolları, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşama alışkanlıklarını anlattı. Konferans salonundaki seminerde, sigaranın zararları, ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı, su tüketimi, egzersiz yapma, böbreklere zararlı gıda maddeleri gibi konularda bilgiler veren Toprak, böbrek hastalarının ağrı kesici ve antibiyotik kullanmadan evvel mutlaka doktora danışması gerektiğinin altını çizdi.

Doç. Dr. Ömer Toprak, "Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır" sözünden hareketle çalıştıklarını ifade ederek, kendilerine verdiği destekten dolayı BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a ve toplantıya katılanlara teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahir Alkan Ömer Toprak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title