Haberler

Bizimle Dalga Geçtiler

A Milli Futbol Takımımız'ın, Dünya Klasmanında 81. Sıradaki Moldova ile de Berabere Kalması, Tüm Avrupa'da Büyük Yankı Uyandırdı. Yeni

A Milli Futbol Takımımız’ın, dünya klasmanında 81. sıradaki Moldova ile de berabere kalması, tüm Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Yeni

Macar Bulvar Sport gazetesi: Türkiye’nin yardımına koşacak İskoç hakem bulunamadı.

Alman Sport Kanal: Türk Milli Takımı bu görüntüsüyle finallere gitse bile başarılı olamaz.

Dobrovolski: 6 as oyuncum yoktu. Türkiye, A Takımımız’la değil, Ümitlerimiz’le oynadı.

2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hesapları yapan A Milli Futbol Takımımız’ın, dünya klasmanında 124. sırada yer alan Malta’nın ardından 81. sıradaki Moldova ile de berabere kalması, tüm Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Avrupa medyası 1-1 sona eren Moldova-Türkiye karşılaşmasını gecenin sürpriz maçı ilan edip, millilerimizle dalga geçen yorumlar yaptı.

MACAR BASINI:

Türkler bu kez İskoç hakemden yoksundu!

Gruptaki rakiplerimizden Macaristan’ın Bulvar Sport gazetesi, manşetten verdiği haberinde, 12 Eylül’de İstanbul’da oynanan Türkiye-Macaristan maçına göndermede bulunarak, "Türkler İskoç hakemden yoksundu" başlığını attı. Gazete, haberinde, "Türkiye’nin yardımına koşacak İskoç hakem bulunamadı" yorumunu yaptı. Hatırlanacağı üzere Milli Takımımız’ın 3-0 kazandığı karşılaşmanın İskoç hakemi Stuart Dougal, durum 0-0 iken Macar oyuncu Gera’nın ceza alanımızda kaleci Hakan Arıkan tarafından yere düşürülmesini ’aldatmaya yönelik hareket’ olarak değerlendirip Gera’ya kırmızı kart göstermiş ve o pozisyon da maçın dönüm noktası olmuştu.

Macaristan’ın en yüksek trajlı günlük spor gazetesi Nemzetisport, maçla ilgili olarak, "Kişinev’de Bravo" başlığını attı. Gazete, Fatih Terim’in karşılaşma öncesinde söylediği, "Zayıf ekipleri daha fazla ciddiye alacağız, Malta maçından ders çıkaracağız" sözlerine rağmen Türk Milli Takımı’nın Moldova’da 2 puan kaybederek gruptan çıkma şansını zora soktuğunu belirtti.

Haber Online internet sitesi de futbolda cumartesi akşamının en büyük sürprizinin Moldova’da yaşandığını, beklenmedik bir beraberlik elde eden ve finallere gitmeyi zora sokan Türkiye’nin, 17 Ekim Çarşamba akşamı Yunanistan’ı yenmekten başka çaresinin kalmadığını yazdı.

ALMAN BASINI:

Yunanistan’ı sevindirdiler

Sport Kanal televizyonu, zayıf rakiplere puan kaptırmaya devam eden Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası yolunda ağır bir yara aldığını belirterek, "Halen grupta ikinci sırada olan ve şansı devam eden Türk Milli Takımı, bu görüntüsüyle İsviçre ve Avusturya’daki finallerde çok başarılı olamaz" dedi.

ZDF televizyonunda yorum yapan Almanların eski ünlü futbolcusu Günter Netzer, A Milli Takımımız’ın sürpriz puan kayıpları yaşadığını ifade edip, "Türkiye’nin zayıf rakiplerine karşı konsantrasyon sorunu, eksikliği var. Önce Malta, şimdide Moldova’ya telafisi güç puanlar verdi. Türkiye’nin son üç maçta çok iyi performasyon sergilemesi gerekiyor. Ama bu başarıyı yakalaması zor görünüyor" dedi.

DPA ajansı, "Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan zor da olsa Bosna Hersek’i yenerek puan farkını 4’e yükseltti. Türkiye’nin ise Moldova deplasmanında beklenmedik bir şekilde 1-1 berabere kalması Yunanistan Teknik Direktörü Otto Rehhagel’i kendi galibiyetlerinden daha fazla mutlu etti" ifadesini kullandı.

Kicker dergisi ise, "Her şey Yunanistan’ın planladığı gibi oldu. Çarşamba günü Türkiye İstanbul’da ağırlayacağı ezeli rakibi Yunanistan’ı yenmek zorunda" yorumunu yaptı.

Norveç basInI:

Moldova bize yardım etti

Norveç basını da Türkiye karşısında şaşılacak bir direniş göstererek 1 puan alan Moldova’nın, Norveç Milli Takımı’nın finallere kalma şansını yükselttiğini ifade etti. Türkiye’nin güçlü bir takım olduğunu ancak bunu Moldova karşısında gösteremediğini ifade eden Norveç gazeteleri, "Moldova Türkiye ile berabere kalarak Norveç’e yardım etti" diye yazdı. Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü Age Hareide de gazetelere verdiği demeçte, "Bundan sonra iş bize kaldı. Türkiye’yi yenmemiz durumunda Bosna Hersek ve Malta’dan alacağımız bir puan bize yetecek. Şimdi Bosna Hersek maçını kazanıp, Türkiye karşısına daha moralli çıkmalıyız" dedi.

Türkiye’yi yenmeliydik

Moldova Milli Takımı Teknik Direktörü Igor Dobrovolski de, Türkiye karşısında alınan bir puana sevinmediğini söyledi. Dobrovolski, "Maçta altı as oyuncumu oynatamadım. Bazılarını sakatlıkları nedeniyle bazılarını da kişisel tercihimle kadroya almadım. Türkiye, Moldova A Milli Takımı ile değil Ümit Milli Takımı ile oynadı. Buna rağmen sonuçtan memnun değilim. Türkiye’yi evimizde yenmeliydik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title