Haberler

Bitlis'te Okullar Arası Bilgi Kültür Yarışması

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından İl ve İlçelerde Bulunan İlköğretim Okulları Arasında 'Bilgi ve Kültür' Yarışması Düzenlendi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde bulunan ilköğretim okulları arasında 'Bilgi ve Kültür' yarışması düzenlendi.

İsmail Eren Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen yarışmaya 9 ilköğretim okulu katıldı. Program öncesinde bir konuşma yapan Bitlis Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Süphandağı, yeni müfredatta yarışmanın yerini yeteneklerin aldığını belirtti. Süphandağı, "Öğrencilerimiz arasında bilginin bir yarış aracı olarak değil, içselleştirilmiş bir hayatla dirsek teması kurulmuş bir bilgi olması hedeflenmiştir. Birer sosyal etkinlik olarak her yıl organizesi edilen bilgi kültür yarışmasının bir içeriğe kavuşması, yeni müfredatın temel mantığına uyumlu bir etkinliğe dönüştürülmesi esastır" dedi.

Yarışmada sorulan 20 sorunun ardından Hizan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO), Bitlis Merkez 100'ncü Yıl Atatürk İlköğretim Okulu ve Güroymak YİBO 130 puan aldı. Bu beraberlik sonrasında öğrencilere 6 yedek soru daha yöneltildi. Yedek soruların ardından Güroymak YİBO birinciliği, Bitlis Merkez 100'ncü Yıl Atatürk İlköğretim Okulu ikinciliği, Hizan YİBO ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında verileceği belirtildi.

(Yİ-AKK-Y) 14.04.2008 18:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title