Haberler

Bitlis: Bitlis'te Kız Çocuklarının Okutulması İçin İkna Toplantıları Başladı

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Köy Köy Gezerek Kızlarını Okula Göndermeleri İçin Aileleri İkna Toplantılarına Başladı.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, köy köy gezerek kızlarını okula göndermeleri için aileleri ikna toplantılarına başladı.

Kız çocuklarının eğitime kazandırılması için, köylerde ikna toplantılarına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, kız çocuklarını okula göndermek istemeyen, ailelerle görüşerek onları ikna etmeye çalışıyor. Bitlis'in Arıdağ Köyü'ndeki ilköğretim okulunda köylülerle bir araya gelen Tulmaç, "Köydeki vatandaşlar kız çocuklarını yatılı okula göndermek istemiyor. Vatandaşlar bunun dinen caiz olmadığını ve televizyonlarda okullarda kötü şeyler olduğunu izleyince, kızlarının kendilerine yakın bir yerde okumalarını istediklerini söylüyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, Edip Safder Gaydalı Yatılı Bölge Okulu'nun, Arıdağ Köyü'ne 3 kilometre mesafede olduğunu hatırlatarak, köydeki tüm öğrencilerin bu okulda eğitimlerine devam edebileceğini belirtti. Tulmaç, "Edip Safder Gaydalı Yatılı Bölge Okulu, yarım kapasiteyle çalışıyor. Arıdağ İlköğretim Okulu'nda ise sadece 5 derslik var. Bu dersliklerden biri sağlık ocağı. Buraya da ebe atandı. Bu nedenle köydeki fazla öğrencileri 3 kilometre ötedeki yatılı bölge okuluna göndermek istiyoruz. Çabamız ve gayemiz bunun için" diye konuştu.

Tulmaç, kızların eğitime devam etmeleri konusunda köy muhtarı ve vatandaşlardan söz aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title