Haberler

Birgi ve Çevresi Organik Tarım Projesinin Sonuna Gelindi

Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve kapanan Birgi Belediyesi ortaklığında 2012 yılında başlatılan, Birgi ve köylerinde organik tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme projesinin sonuna gelindi.

Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve kapanan Birgi Belediyesi ortaklığında 2012 yılında başlatılan, Birgi ve köylerinde organik tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme projesinin sonuna gelindi.

Ödemiş bölgesindeki incir, kestane, zeytin, domates ve biber üretimi alanlarında yapılan organik tarım faaliyetleri, üç yıl süreyle geçiş döneminin ardından, üreticiler sertifikalarını almaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili olarak Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de üreticilerle bir toplantı gerçekleşirdi. Toplantıya, Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hürriyet Demirhan, Birgi Belediyesi son Belediye Başkanı Cumhur Şener, ETKO Organik Tarım Uygulamaları Kontrol ve Sertifika Kuruluşu temsilcisi Devrim Vural muhtarlar ve üreticiler katıldı.

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, organik tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme projesinin 2012 yılında Birgi, Üçkonak ve Kemer köylerinde başlatıldığında hatırlattı. Altıntaş, "Birgi ve çevresi organik tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme projesi geçtiğimiz 2012 yılında Birgi, Üç konak ve Kemer köylerinde başlatılmış özellikle incir, zeytin ve kestane ürünleri ön plana çıkmıştı. Üç yıldır bu projeye üreticilerimiz de bizlerde teknik ekip arkadaşlarımız da çok emek verildi. Organik tarım konusunda da Ödemiş bölgesinde farkındalığının olması gerektiğini inanıyorum. Projenin sonuna geldiğimiz şu günlerde sertifikalarınızı alıp bu işi yapacağınıza inanıyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Hürriyet Demirhan ise slayt sunumu ile üç yıldır yapılan eğitim ve faaliyetlerden bahsetti.

Demirhan, "2012 yılında Birgi ve çevresi organik tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme projesi Birgi ve çevresinde başlatılmıştı. Amacımız organik ürünler üretmek paketlemek sertifikalandırmak taaddütlü üretim şeklini geçmektir. Kemer, Üçkonak ve Birgi'de 100 üreticimiz projeye dahil oldu ve 2 bin 381 dekar alanda organik tarım projemiz uygulandı. Bahçe kurumu, komposto yapımı gibi 16 ayrı dalda üreticilerimize eğitimler verildi. Üreticilerimizden 57 üretici de organik tarım desteklemelerini almaya başardı ve toplam da 127 bin TL destekleme hesaplarını yattı" dedi.

"ÖDEMİŞ TARIMIN GÖBEĞİ"

Kaymakam Celil Ateşoğlu ise konuşmalarında şunları ifade etti:

"Tarım konusunda Ödemiş beni şaşırtmaya devam ediyor demiştim. 1 Ekim tarihinden bu yana Ödemiş kaymakamı olarak görevimi sürdürüyorum. Daha önce Söke ilçesinde çalışmıştım. Oradan bu bölgenin tarımsal faaliyetini biliyordum ama Ödemiş'e geldiğim günden bugüne tarımın göbeğinde olduğumuzu anladım. Tarımsal üretimde, hayvancılıkta, süs bitkileri, süt ve süt ürünleri üretiminde rakamların yüksek olduğu bir ilçedeyiz. Organik tarım konusunda da ilerleme kaydetmiş olmak çok güzel." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Altıntaş Celil Ateşoğlu Ödemiş Birgi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title