Haberler

Bingöl'de Aile Sorunları ve Sevgi İletişimi Konferansı Düzenlendi

Bingöl’de 'Aile Sorunları ve Sevgi İletişimi' üzerine konferans veren Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, katılımcılara mutlu ailenin tablosunu anlattı.

Bingöl'de 'Aile Sorunları ve Sevgi İletişimi' üzerine konferans veren Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, katılımcılara mutlu ailenin tablosunu anlattı.

Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen konferansla Bingöllülerle buluştu. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, ailenin önemine dikkat çekerek," Ailede anne ve babanın iyi bir şekilde yetişmesi çocuklarına da yansır. Çocuğun iyi yetişmesi ise toplum ve ülkeye yansır. Bir ülkede aile güçlü ise o ülke de güçlüdür, aile güçlü değil ise, ülke sosyal ve eğitim alanında geri kalmış demektir. Bizim ülkemiz aile olarak iyi bir şekilde gelişiyor. Bingöl'de ilk defa böyle bir konferans düzenliyoruz bundan sonraki zamanlarda da bu tür çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Bulut'un konuşmasının ardından kalabalığa hitap eden Gazeteci Yazar Mehmet Paksu, aile içi sorunlar ve evlilik öncesi ile sonrası oluşan sorunlar üzerine sunum şeklinde konuşma yaptı. Türkiye'de evlilikteki önemli etkenlere değinen Paksu, "Yapılan anketlerde ilk sıralarda, aileler birbirine benzemeli, Müslüman olmalı, aynı mezhepten, aynı etnik kökenden olmalı sonuçları çıkmış. Aynı etnik kökenden olma kavramı çok önemli. Avrupa aileyi silmiş evlilik yok. Avrupa'da yüzde 50 çocuklar babalarını bilmiyorlar, bu anneler de kocasını tanımıyor, çünkü evlilik yok. Avrupa ülkeleri aile konusunda mahrum kalmış amca, hala, teyze olayı yok, akraba kavramı yok. Oysa Türkiye'de çok büyük değerler var. Yıllarca aynı yastığa baş koymuş çiftler var. Aile ve akraba ilişkileri var" diye konuştu.

"EŞİNİZİN HER HALİNİ İYİYE YORUMLAYIN"

Evli çiftler arasındaki 'kusur' sorununa değinen Paksu," Allah her şeyi güzel yaratmış, güzel göstermiş eğer mutlu olmak istiyorsanız eşinizin her halini iyi yorumlarsanız kazanırsınız. Aile içi tartışmalarda tek suçlu olmaz, ailede herkes suçludur. Suçlu arandığı zaman ailenin temeline dinamik koymuş oluruz. Sen suçlusun dediğin zaman olay bitmiştir. Oysa sorunu bitirmenin çok basit bir yolu vardır. Özür dilemek. Bu cümle sorunu yerin dibine sokar. Özür dilemek bir ibadettir. Biz Allah'tan her an özür diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren konferansa Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü Mecit Can, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Belediyesi Selahattin Bulut Mehmet Paksu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title