Haberler

Bill Gates küresel ısınma için harekete geçti! Bilim insanlarından uyarı gecikmedi: Feci sonuçlar doğurabilir

Güncelleme:

Milyarder girişimci Bill Gates, Harvard Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanlarının küresel ısınmayı yavaşlatmak için milyonlarca ton toz kireçtaşını stratosfere püskürtme projesine destek veriyor. Ancak bilim insanları 3 milyon dolar harcanacak bu projenin feci sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor.

Koronavirüs pandemisi gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Ancak gezegenimizi bekleyen daha büyük bir tehlike var; Küresel Isınma!

Küresel ısınmaya karşı daha önce katıldığı pek çok platformda uyarılarda bulunan Bill Gates ilk adımı attı. Milyarder iş insanı Dünya'yı soğutmak için stratosfere milyonlarca ton toz kireçtaşı püskürtme projesine destek verdi.

PROJENİN İLK DENEMESİ BU YIL YAPILACAK

Harvard Üniversitesi'nde görev alan bilim insanları tarafından geliştirilen projenin ilk denemesi bu yıl yapılacak. Haziran ayında yapılacak ilk deneme kapsamında yeryüzünden 12 mil yüksekliğe çıkacak balonlar stratosfere 2 kilogram toz kireçtaşı sıkacak.

Bill Gates küresel ısınma için harekete geçti! Bilim insanlarından uyarı gecikmedi: Feci sonuçlar doğurabilir

TESTİN MALİYETİ 3 MİLYON DOLAR

ABD basınında yer alan haberlere göre, sadece bu test için 3 milyon dolar harcanacak. Projenin nihai amacı tonlarca toz kireçtaşını bu bölgeye yerleştirerek Güneş'ten gelen ışınları azaltmak ve gezegeninin ısınını düşürmek.

Başka bir deyişle bu proje ile 'Güneş'i kısmak' isteyen bilim insanları küresel ısınmaya bu adım ile çare bulmak istiyor. Ancak bazı çevreler bu projenin hava sistemleri için feci sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bill Gates Haberler

500

Yorumlar (36)

aa:

doga ile tabiat ile deney vs olmaz , dengeleri bozarak virüs, hastalık, salgın çıkardılar, dünya deneme tahtası degil, bu adam gibileri insanlıgın başına yeni sorunlar çıkarabilir, insanları kobay gibi kullanıyorlar. . . . . . . .

26
7
yanıtYanıtla
Oğuz Kağan:

şu an kullandığın her şey doğa ve tabiat deneyleri ile üretilmiş. bilgi olmadan fikri olanlar. . .

yanıt1
yanıt4
ayhan:

küresel ısınmayı oluşturan ülkelerin başında abd geliyor şimdide düzeltmeye çalışıyor mevlam biran önce abd denilen şeytan tayfasını kahhar ismiyle kahreylesin

23
3
yanıtYanıtla
AHMET:

Ben bu adamı seviyorum. . . . .

4
19
yanıtYanıtla
Soru:

Embesilsin

yanıt1
yanıt0
BALAMİR 44:

Atmosfere bişeyler püskürtmeli alışkın bu Bill. Virüsleri hastalıkları da atmosfere püskürttüğün söyleniyor. Doğru mu Bill.

17
3
yanıtYanıtla
erkan:

temel güneşe gitmeye karar vermiş bilim adamları uyarmış güneş çok sıcak bu mümkün değil. o da gece gideriz demiş misali. . .

19
1
yanıtYanıtla
SON CAHİL BÜKÜCÜ:

Adam belki insalık için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Araştırmadan etmeden yargılamayın.

4
15
yanıtYanıtla
bbbb:

adam virusu bulaştırdı şimdide kireç tozu bu adamın niyeti insalığı yok etmek kendi yapay zeka robotları dünyaya yayıcak. insallara cip takıcak ve herkezi kontrol edicek. robotlarla ordu kurup insanlığın sonunu getiricek bu adam tam bir deccal

12
6
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

İnsanlık uyumaya ve başına gelecekleri bekleye dursun, kim bu adam? Küreselci virüsü insanlığın başına bela eden güçlerin taşeronu

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title