Haberler

Bilirkişi Heyeti Hes İçin Kahta Çayı'nda

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) için çevredeki köylüler HES projesinin, tarihi eserlere, eko sisteme, doğal hayata, tarıma ve hayvancılığa vereceği zararlar nedeniyle dava açtı.

Adıyaman'ın Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali ( Hes ) için çevredeki köylüler HES projesinin, tarihi eserlere, eko sisteme, doğal hayata, tarıma ve hayvancılığa vereceği zararlar nedeniyle dava açtı. Açılan dava sonrasında mahkeme keşif heyeti görevlendirdi.

Adıyaman İdare Mahkemesi heyetiyle birlikte, harita mühendisi, çevre mühendisi, jeoloji mühendisi, arkeolog, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi ve biyologdan oluşan 7 kişilik bilirkişi kadrosu Kahta Çayı üzerinde keşif yaptı.

Oldukça yoğun bir güvenlik önlemi içinde yapılan HES bilirkişi keşfine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, HES firması yetkilileri, davacı köylülerinin vekilleri ve müdahil davacı Kahta Belediye Başkanlığı yetkilileri katıldı.

HES'in yapılması istenen yerde doğal yaşam alanları olduğunu belirten Kahta Dernekler Federasyonu (Kahta- Fed) Başkanı Av. Ali Yücel, "Kahta çayında kurulacak Hidroelektrik Santrali (HES)'in iptali için açılan davanın keşfinden dolayı buradayız. Biz bu HES'in kurulmaması yönünde görüş bildirdik. Bugün mahkemenin gönderdiği keşif heyeti bu alanda HES'in kurulup kurulamayacağına dair bazı keşifler yapacaktır. Bizlerde bu yönde keşif heyetine tavsiye ve telkinlerde bulunmak üzere alana geldik.

Bu alana HES'in kurulmasını istemiyoruz. Bu gördüğünüz alanlar bizim yaşam alanlarımız. Esendere (kilisk) köyü ve Bağbaşı mezrasında bulunan vatandaşlarımız bu alanlarda hayatlarını sürdürüyorlar.

HES'in yapılması istenen yerde doğal yaşam alanları, 27 çeşit balık, bağ ve bahçelerimiz var. Ayrıca burası Milli Park alanı ve sit alanı bölgesinde kalıyor.

HES'in kurulması kanunen mümkün değil ama bu şirketin kurumlardan aldığı raporlar doğrultusunda olumlu görüş aldığını öğrendik. Bu yapılan olumlu görüşlerin iptali için dava açtık. Bu davanın bugün keşfi yapılacak. Umudumuz bu keşfin neticesinde verilecek bilirkişi raporlarında bu alanda HES kurulamaz görüşünün çıkmasıdır. Yapılan keşfe katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Kahta HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title