Haberler

Bilim Kurulu önerdi, son kararı Kabine verecek: Aşı yaptırmayan maç, konser ve AVM gibi kalabalık ortamlara girmesin

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu; maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Önerinin, Kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz Çarşamba günü yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında vaka sayılarının seyri, aşı programı ve Kurban Bayram tedbirleri görüşüldü. Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı.

KALABALIK ETKİNLİKLERE GİRMESİNLER ÖNERİSİ YAPILDI

Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi. Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM'lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı. Covid-19 ile mücadelede çok önemli olan aşılamanın daha da yaygınlaşması için önemli olduğu değerlendirilen bu önerinin Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği kaydedildi.

İKİ DOZ AŞI UYGULAMA ORANININ %70 OLMASI GEREKİYOR

Öte yandan Günlük Covid-19 Tablosu'na göre 1 doz aşı uygulanan sayısı 38 milyon 765 bin 635 ile yüzde 62,2'nci doz uygulanan sayısı 19 milyon 904 bin 709 ile yüzde 32,3'üncü doz uygulanan sayısı ise 3 milyon 574 bin 478'e ulaştı. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için iki doz aşı uygulama oranının yüzde 70 seviyesinde olması gerektiği belirtildi.

YURT DIŞINDA BENZER ÖRNEKLER VAR

Bazı ülkelerde de aşılanma oranını artırmak için benzer uygulamalara gidildiği belirtildi. İsrail'de mart ayında 'Yeşil Geçiş' uygulaması başlatıldı. Buna göre aşılanmış ya da hastalığı atlatmış kişiler 'Yeşil Geçiş' adı verilen aşı kimliği restoranlara, kafelere, spor merkezlerine girebildi. Danimarka da nisan ayında 'Coronapas' uygulaması başlatıldı. Bu aşı kimliğini aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da son 72 saat içinde PCR testi sonucu negatif kişiler alabiliyor ve kafelerin ve restoranların kapalı bölümlerine kabul ediliyor, futbol maçlarını stadyumda izleyebiliyor. Danimarka'da da aşılamanın 16 yaşa kadar inmesiyle birlikte 'Coronapas'ın kaldırılması konuşuluyor. Avusturya ve İsviçre'de de aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da test sonucu negatif kişilere yönelik benzer uygulamalar başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilim Kurulu Koronavirüs Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Nihat özcan:

Tedaviyi reddetme hakkı var ne hakla mecbur tutuyorsunuz kimsiniz bedenimize temlik koyuyorsunuz.Ben kamu malı değil Allah'a şükür .

185
24
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bizde girmiyoruz zaten

183
23
yanıtYanıtla
Beyza :

Aşı olmak istemeyenleri anlamıyorum.Kaç milyon kişi öldü.Aşı bu virüsün bitmesi için tek çare. Aşının tehlikeli olduğunu savunanlar virüse yakalanıp ölmeyeceğiniz ne malum? Kurtulsanız bile sonradan vücutta tahribata yol açıp bir çok hastalığa neden olabilme ihtimali var. En azından aşınızı vurunun virüse yakalnıp atlatamamakdan daha iyi bir seçenek.Ayrıca aşı vurunmayanlar yüzünden birçok varyant orataya çıkıyor vurunmadığınız aşıya da kurban olacaksınız bu gidişle.

31
174
yanıtYanıtla
oğuzhan Keser:

Beyza hanım asi olunca hasta olunmuyor mu sanıyorsun ? Bide varyantlar asisizlar yüzünden oluşmaz herkese doğal olarak oluşur zaten bu virüs virüsler canlı vücudunda herzaman değişime uğrar.faz3 tamamlamadan bir aşının tek çaresi olduğunu nereden çıkardın kaldiki hergun yeni bir bilgi oluyor geçenlerde sinovacin bir serisi trde apar topar toplandı bunu biliyormusun? Hadi biraz daha düşün sen kaldiki sana karışan yok ama olmayanlara da saygılı olun dicem de ülke faşistler den geçilmiyor

yanıt9
yanıt0
Hasan Öngün:

Çokta fifi. Aşı vurulurken taahhütname imzalatmayın hemen olayım. Çok güveniyorsanız neden imzalatıyorsunuz. Gebersek hiç hak iddia edemeyiz

186
12
yanıtYanıtla
Halil Habib:

Çokta tın

166
22
yanıtYanıtla
by nokta :

bugüne kadar kızamık hepatit su çiçeği gibi 7 çeşit aşı vurulan nereden geldiği bilmeden vurulduğu yada çocuğunu vurdurduğu 7 aşıya gıgını çıkarmayan yurdum insanı sosyal medya gazıyla aşı karşıtı oluvermiş. fransada zorunlu ve çoğu ülkede ücretli olan aşıyı bedavaya ülke bu beladan kurtulsun diye ayağına getiren devlet daha ne yapsın sentetik mrna aşısı istemiyorsan doğal kültürleme vlp aşısı vurun 100 yıldır kullanılan teknoloji...

45
131
yanıtYanıtla
Kadir ATASEVEN :

bu yapılan insan haklarına, anayasaya aykırı....

150
18
yanıtYanıtla
Remziye Kavrak:

Benim bedenim benim kararım. Kimse karişamaz. Asosyal yaşamaya devam.

135
24
yanıtYanıtla
Nihat Sertepe:

bu işten avmler, konserler, sinamalar zarar görür. Bana uyar

148
10
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title