Haberler

Bilecik'te 48 yıl önce şehit olan astsubayın kabri, Kocaeli'ye nakledildi

Güncelleme:

BİLECİK'te 48 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Özcan Koçak'ın toprak kayması nedeniyle tahribata uğrayan kabri, ailesinin isteği üzerine Kocaeli'ye nakledildi.

BİLECİK'te 48 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Özcan Koçak'ın toprak kayması nedeniyle tahribata uğrayan kabri, ailesinin isteği üzerine Kocaeli'ye nakledildi.

Bilecik'te görev yaptığı 10 Kasım 1974 tarihinde geçirdiği trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Özcan Koçak'ın kabri Bilecik Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Yaşanan toprak kayması nedeniyle şehit mezarı tahribata uğradı. Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'nın talimatıyla Bilecik İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlatarak şehidin Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki kız kardeşleri Ayşe Bircan Ertaş ve Gülcan Duran'a ulaştı. Mezarlıkta yaşanan toprak kaymasıyla ilgili aile bilgilendirildi. Valilik tarafından Kocaeli'nden Bilecik'e getirilerek mezarlıkta inceleme yapan şehidin ailesi, kabir toprakların Kocaeli'ne taşınmasını talep etti.

Bilecik İl Özel İdaresi ekipleri, Kocaeli İzmit Namazgah Şehitliği'ne temsili bir kabir yaparak şehidin Bilecik'teki mezarından getirilen toprağı buraya bıraktı. Şehit Özcan Koçak'ın Kocaeli'nde yaşayan kız kardeşleriyle cep telefonuyla görüntülü görüşen Vali Kızılkaya, "Şehidimizin mezarını sizlerin ziyaret edeceği ve yakışır bir biçimde yaptık. Bu vesileyle şehidimiz nezdinde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim devletimizi, milletimizi korusun. Vatan, millet uğruna, bayrak, ezan uğruna şehit olarak toprağa düşen tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gördüğünüz bir eksiklik varsa tamamlarız, yapılan yanlışları düzeltiriz. Yeter ki bizlere iletin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Kardeşlerini kaybetmenin acısını kabullenemeyerek şehidin kabrini uzun süredir ziyaret edemediklerini fakat valilik sayesinde şehit kardeşlerinin kabrini gördüklerini ifade eden Gülcan Duran ise "Bize bu imkanı sundukları için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun bu konuda Valimiz öncü oldu. Böyle bir duyguyu yaşamamıza sebep oldunuz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title