Haberler

Beylikdüzü'nde Sanat Dolu Hafta

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'de bir dönem boyunca ders alan "Bağlama ve Türk Sanat Müziği Kursiyerleri" Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde hünerlerini sergiledi.

BU KEZ BEYLİKDÜZÜ'NDE KURSİYERLER SAHNE ALDI

Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kavaklı Kurs Merkezi ve Beylikdüzü Kültür Merkezi'ndeki bağlama ve Türk Sanat Müziği kursunda eğitim alan kursiyerlerin yılsonu konserleri Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konserlere ilgi oldukça yoğundu.

Beylikdüzü'nde yaşayan sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yılsonu konserlerini izlemeye Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fidan Gül ve Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Tuna da geldi.

BAĞLAMA KURSİYERLERİNDEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Bağlama kursiyerlerinin oluşturduğu "Türk Halk Müziği Topluluğu" verdiği konserde çeşitli yörelerden derlenmiş türkülerle kulakların pasını sildi. Eğitmen Reyhan Özşahin yönetiminde sahne alan kursiyerlere İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Musikisi Devlet Konservatuarı mezunları eşlik etti. Eğitmen Reyhan Özşahin'in de Hatay yöresine ait "Şu Karşıki Dağda Kar Var, Duman Yok" isimli türküyü seslendirdiği gece de türküler hep bir ağızdan söylendi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE NİHAVEND GECE

Dönem boyunca kurs aldıkları Eğitmen Ahmet Sadi Çelik eşliğinde sahne alan Türk Sanat Müziği Korosu kursiyerleri ise geçmişin ve günümüzün unutulmaz eserlerinden oluşan repertuarlarıyla kulakların pasını sildi. Hicaz ve Nihavend makamındaki eserler seslendiren kursiyerler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Halit Tuna Kavaklı Bağlama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title