Haberler

Beşbinevler 75'inci Yıl Pazaryeri Hizmete Açıldı

Karabük'ün Beşbinevler Semt'inde yeni Pazaryeri açılışı yapıldı.

Karabük'ün Beşbinevler Semti 75. Yıl Mahallesi'nde kurulan yeni Pazaryerine pazar esnafı tezgah kurarken, pazaryerinin açılışı ise Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Sebzeciler, Pazarcılar ve Kasapçılar Odası Başkanı Yaşar Kaplan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen ve kalabalık bir katılım ile yapıldı. Beşbinevler yeni Pazaryeri açılışında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük'ü daha çağdaş, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için Karabüklülerle el ve gönül birliği içerisinde hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Karabük'ün çağdaş kent kimliğine kavuşması ve yeniden imarı için yalnızca bugünü değil, yarınları da düşünerek, çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Başkan Erer, "Malumlarınız üzere, Beşbinevler üç mahallesiyle nüfus yoğunluğu açısından Karabük'ün en büyük bölgesi konumundadır. Beşbinevlerde daha önce Pazar ve Perşembe günleri olmak üzere iki ayrı yerde pazar kurulmaktaydı. İlk yapılaşmanın olduğu ve genellikle tek katlı binaların bulunduğu Berşbinevler Karakolu civarında kurulan Perşembe Pazarı, yeni yapılaşmalar ve nüfus artışı nedeniyle, zamanla ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Daha sonra, Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık binasının yanında pazar kurulmaya başlanmıştır. Ancak, her iki pazaryeri de Beşbinevlerin alt bölümünde yer almaktadır. Bu nedenle, nüfus yoğunluğunun daha fazla olduğu, Cumhuriyet, Yetmişbeşinci Yıl ve Bahçelievler Mahallelerimizin tam ortasında yer alan, içinde bulunduğumuz bu bölgede yeni bir pazaryerine ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç, vatandaşlarımız tarafından uzun süreden beri dile getirilmekteydi. Karabük Belediye Başkanlığı olarak bu konudaki ihtiyaç ve talepleri karşılamak üzere başlattığımız çalışmaları tamamladık. Pazaryerimizin açılışı bugüne nasip oldu. Halkımızın Şahintepesi Pazarı adını verdikleri bu pazaryeri Karabük il genelindeki pazaryerleri içerisinde, çevresiyle birlikte, kullanım alanı olarak en geniş ve alışverişe en müsait pazaryeridir. 11 bin 500 metrekarelik alana sahip pazaryerimiz, manav, kuru gıda, tuhafiye, züccaciye ve köylü pazarı olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır. Burada, pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Sebzeciler, Pazarcılar ve Kasapcılar Odası Başkanı Yaşar Kaplan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen yeni pazar yerini gezerek pazar esnafı ve vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

(YE-ET-Y) 24.04.2008 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title