Haberler

Bedirhan Bebeği Şehit Eden Teröristin Yakalanması - Şehit Bebeğin Babası Serkan Karakaya

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, asker eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği saldırının faillerinden "Azat" kod adlı terörist Metin Daşdemir'in yakalanması, şehit bebeğin Kayseri'de yaşayan babasının acısını bir nebze olsun azalttı.

Hem eşini hem evladını hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, teröristin yakalanmasının 9,5 ay içinde aldığı en güzel haber olduğunu söyledi.

"Bir nebze olsun 9,5 aylık acımıza su serpmiş oldu." diyen Karakaya, şunları kaydetti:

"Acımız hala ilk günkü gibi taze. Azalan bir şey yok. Devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Milli Savunma Bakanımıza teşekkür ediyorum. 31 Temmuz'da bana söz vermişlerdi, 'intikamını alacağız' diye. Hatta Milli Savunma Bakanımız 'İntikamlarını almadan Rabbim bizim canımızı almasın' demişti. Bugün de bu haberle intikamımızın alındığını söyleyebiliriz. Operasyona katılan silah arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlara güç kuvvet versin. Diğer şehitlerimizin de intikamı alındı. Yakalanan bu hain pek çok saldırıya katılmış. Hakkari Valisi'nin açıklamalarına göre hem benim oğlumun eşimin hem de yan koğuşumda kalan Serkan uzmanın şehit edilmesine karışmış."

Baba Karakaya, "Hainler elbet bir gün son bulacaktır. Bu ülkeyi bölmeye, bayrağımızı indirmeye hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecektir. Eşimin ve çocuğumun ruhu şad olsun." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 31 Temmuz 2018'de, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Karakaya Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title