Haberler

BDP'li Tan, Yeni Kurulan Hdp'yi Değerlendirdi Açıklaması

COŞKUN ERGÜL - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'deki Müslüman, liberal ve sol demokratların hepsini toparlayacak yeni bir ana muhalefet partisine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bunu siz sadece sosyalistlerle yapmaya kalkarsanız eksik olur. Çünkü Türkiye'nin ana gövdesi dindar Müslüman halktan oluşuyor" dedi.

Tan, "Yeni kurulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve 3 BDP'li milletvekilinin bu partiye geçişi" ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

HDP'nin kurulmasını "hayırlı olsun" şeklinde değerlendiren Tan, "Arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar destek vereceğiz" ifadesini kullandı.

Tan, Türkiye'nin şu an ciddi bir Anamuhalefet Partisi'ne ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"MHP ile CHP, kemalizmden vazgeçmiyor; AKP de naylon demokrat ve demokrasicilik oynuyor. Onun için Türkiye'nin 21. yüzyılda önünü açacak yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç var. Bu da nedir? Türkiye'deki Müslüman, liberal ve sol demokratların hepsini toparlayacak yeni bir ana muhalefet partisine ihtiyaç var. Bu anamuhalefat partisi önce gerçek anlamda sisteme, rejime muhalif bir parti olacak; ondan sonra da iktidara yürüyecek, iktidar olacak, Türkiye'nin toplumsal barışını sağlayacak, Ortadoğu'daki barışı sağlayacak.

Bunu siz sadece sosyalistlerle yapmaya kalkarsanız eksik olur. Yanlış demek ayrı bir şey, eksik demek ayrı bir şey. Çünkü Türkiye'nin ana gövdesi dindar Müslüman halktan oluşuyor, Müslüman demokratlardan oluşuyor. Türkiye'nin yüzde 60-70'lik kitlesi Sünni dindar kitle. Bunları hesaba katmadan, bunları dışarıda tutarak ciddi bir muhalefet partisi olamazsınız; eksik kalır, kısmi kalır, küçük kalır."

Tan, "Yeni partiye geçecek misiniz?" sorusuna, "Şu an öyle bir şey yok. Şimdi 3 arkadaşımız geçti, diğerleri BDP'de. BDP'nin de yine aynı şekilde dindar Kürtleri, liberal Kürtleri kapsayacak bir genişliğe ulaşması lazım. Tepeden inmeci, tayin edici, dar sol bir kalıpla BDP'nin de ilerlemesi mümkün değil. BDP bunu denedi, genel seçimlerde böyle bir açılım yaptı, doğru bir açılımdı bu. Bu açılımın daha da genişlemesi lazım" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Altan Tan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title