Haberler

BBP, Prof. Dr. Halaçoğlu'na Sahip Çıktı

Yazıcıoğlu, Tarihi Gerçekleri Yansıtan Açıklamaları Nedeniyle Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'na Yönelik Linç Kampanyası Başlatıldığını Belirterek, Buna Müsaade Etmeyeceklerini Söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, tarihi gerçekleri yansıtan açıklamaları nedeniyle Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'na yönelik linç kampanyası başlatıldığını belirterek, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Halaçoğlu'nun ilmi yaklaşımlarının yanında olduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, gazeteci Oktay Ekşi'nin Çankaya için "Son kale de düştü" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Çankaya kale değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin

cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı ne sol ne sağ ne mezhep ne de bir aşireti temsil etmez" dedi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün yapacakları toplantıda Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) ve Disiplin Kurulu (DK) üyelerinin seçiminin yapılacağını anlatan Yazıcıoğlu, dinamik bir parti teşkilatı oluşturacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin 120 gündür cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendiğine dikkati çeken Yazıcıoğlu, Türkiye'de her dönem cumhurbaşkanlığı seçiminde kriz çıktığının altını çizdi.

BBP olarak cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduklarını belirten Yazıcıoğlu, "Anayasa'da değişiklik yapılarak, kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar bitsin, doğrudan millet idaresiyle cumhurbaşkanı seçilsin. Türkiye milli birliğini ve vatan bütünlüğünü sağlayarak yoluna devam etsin" önerisini tekrarladı.

Kendisinin yapılan iki turda da açıkladığı gibi Abdullah Gül'e oy verdiğini söyleyen Yazıcıoğlu, Salı günü yapılacak üçüncü tur görüşmelerinden çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

"CHP'nin cumhurbaşkanlığı konusundaki anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir" diyen Yazıcıoğlu, CHP yöneticilerinin 'Demokrasilerde yazılı olmayan kurallar da vardır' sözlerini eleştirdi. Demokrasilerde sadece yazılı kurallara hareket edilmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, CHP'nin bu tavrını anlamsız bulduklarını kaydetti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekşi'nin köşe yazısındaki 'Son kale de düştü' ifadesine tepki gösteren Yazıcıoğlu, "Bu çok yersiz bir tartışma. Türkiye Cumhuriyeti üniter Türk devletidir. Cumhurbaşkanı makamı Türk milletinin birliğini temsil eder. Cumhurbaşkanlığı ne sol ne sağ ne mezhep ne de bir aşireti temsil etmez. Çankaya kale değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığı makamıdır" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, "Türkiye'de Kürt Aleviler'in yüzde biri Ermeni kökenlidir" açıklamasıyla bir anda tüm eleştirilerin odak noktası haline gelen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na sahip çıktı. Halaçoğlu'nun tarihi gerçekleri yansıtan sözleri nedeniyle özellikle bazı kesimler tarafından hedef tahtası haline getirildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türk milletine ve Türk Devleti'ne her türlü hakareti yapanları koruyup sahipleniyorlar, hatta onları mahkemelerden kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak tarihi bilgiye ve ilme dayalı bir gerçek ortaya konulduğunda ayağa kalkıyorlar. Halaçoğlu'nu linç etmeye kalkıyorlar, buna müsaade etmeyiz. Halaçoğlu, ilmine güvendiğimiz sorumlu bir bürokrat ve kıymetli bir bilim adamıdır. O dönem Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerinin Türkler'e uyguladığı katliamlara karşılık devlet tehcir diye bir tedbir almış. Bu dünyanın en

güvenli sevk harekatıdır. Bu esnada Ermeniler'den bu topraklarda kalanlar olmuş, bir kısmı din değiştirerek yeni soyadlar almış. Halaçoğlu bunu söylüyor. 'Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değildir' demiyor. Zamanlama olarak doğru mu yanlış mı bu ayrı bir konudur ama biz Halaçoğlu'nun ilmi yaklaşımının yanındayız."

(YZE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title