Haberler

BBP Genel Başkanı Destici: "Hsyk ile İlgili Değişiklik Kanunlaşırsa Bu İhanet Olur"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hükümetin yaptığı HSYK ile ilgili değişiklik Meclis’te kanunlaşırsa bu ihanet olur“ dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hükümetin yaptığı HSYK ile ilgili değişiklik Meclis'te kanunlaşırsa bu ihanet olur" dedi.

Destici, partisinin Adana, Mersin Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Hatay belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda, 17 Aralık'taki rüşvet operasyonu üzerinden hükümete yüklenerek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısı ile ilgili değişikliğe tepki gösterdi. Destici, "Bundan sadece 3 sene önce 12 Eylül referandumunda bizim de 'Eksik ama evet' dediğimiz HSYK'nın yapısı oluşturuldu. Ne oldu da bunu tekrar değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz? Sadece bir şey oldu, ucu iktidar partisine dokundu, hepsi bu kadar. Hükümetin yaptığı HSYK ile ilgili değişiklik Meclis'te kanunlaşırsa bu ihanet olur. Çünkü milletin referandumla değiştirdiğini o zaman yine millete götüreceksiniz. Eğer millet evet derse o zaman biz de alırız milletin 'evet' kararını başımızın üzerine koyarız" diye konuştu.

TBMM'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yönettiğini savunan Destici, "Türkiye'nin kaderine 4 kişi karar veriyorsa biz niye o zaman 550 kişiye maaş ödüyoruz" dedi.

Mustafa Destici, yeniden yargılama adı altında yapılmak istenenin örtülü bir af olduğunu iddia ederek, hükümetin PKK'lı teröristleri affetmeyi yeniden yargılama kılıfı adı altında yapmaya çalıştığını öne sürdü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title