Haberler

Baydemir, Cizre'deki Operasyonları Sordu

Güncelleme:

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Cizre'deki bir binanın bodrum katına sığınan 31 kişinin akıbetini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, İçişleri Bakanı Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi sunarak Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katına sığınan vatandaşların akıbetini sordu.

Önergede; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı ile HDP heyeti arasında binanın bodrum katındakilerin tahliyesi için koordinasyon kurulduğunu ancak 30 Ocak 2016 günü saat 12.30'da operasyon yapıldığı bildirildi.

Operasyonun binada bulunan Demokratik Bölgeler Partisi Parti Meclis Üyesi Mehmet Yavuzer'le telefon görüşmesi sırasında yapıldığını ve bu görüşmenin İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından canlı olarak dinlendiğini belirten Baydemir şu soruları yöneltti:

6'sı ölen, 15'i halen yaralı 25'i sağ olmak üzere 31 kişinin akıbeti ne oldu?
Operasyon bakanlığınızın hangi birimi veya birimleri tarafından yapıldı?
Operasyon kararını kim verdi?
Silahlı operasyonun amacı nedir?
Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı operasyon sırasında talimatları bakanlığınızdan mı ya da başka hangi birimlerden almıştır?
Bakanlığınız tüm olanları hangi Anayasal, ulusal ve Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası hukuk müktesebatıyla kamuoyuna açıklamayı düşünmektedir?
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title