Haberler

Bayburt: Bayburt'ta Hayvan İçmesuyu İçin 100 Adet Sıvat Dağıtıldı

- Hayvancılığı Geliştirme Çalışmaları Kapsamında Hayvanların Su İhtiyaçlarının Karşılayacakları Sıvatlar Muhtarlara Dağıtıldı.

- Hayvancılığı geliştirme çalışmaları kapsamında hayvanların su ihtiyaçlarının karşılayacakları sıvatlar muhtarlara dağıtıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiye binasının önünde düzenlenen törenle sıvatlar köy muhtarlarına dağıtıldı.

Dağıtım törenine Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Tarım Müdürü Ünal Koçak ile daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, törende yaptığı konuşmada " Geçen yıl bu sıvatlardan(kurun) 50 tane yapılmıştı. Bu yıl taleplerin fazla olduğunu görünce bunun sayısını 100'e çıkarıp çifçilerin hizmetine sunduk. Bayburt ilinde KÖYDES Projesi ile tüm köy yollarının asfaltını yaptık, hemen hemen tüm köylerin alt yapılarını bitirdik. Bayburt'ta alt yapıdan tutun da tarıma kadar, hatta hayvancılığa kadar tüm çalışmaları aralıksız devam ettirmekteyiz. Bayburt ilinin kalkınması tarım ve hayvancılığa endeksli olduğu için bu alanda ne gerekiyorsa hepsini çifçilerimizin hizmetine sunmaktayız. Hayvancılık kadar hayvanların susuzluğu da önemlidir. Zaman zaman köyleri gezdiğimizde meraların boş olması buranın mülki amiri valisi olarak üzmektedir. İşte onun için bu yörede hayvancılık ve tarımın gelişimi için devletin tüm kaynaklarını seferber ederek çifçilerimizin hizmetine sunmaya devam edilecektir." dedi.

Bayburt Vailiği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyaeddin Babacan " İl Özel İdaresi tarafından hayvancılığın gelişmesi için yaptığımız çalışmalardan bir tanesidir. Hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 100 adet saçdan sıvat yaptırarak köy muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Geçen yıl başlattığımız bu proje talep alarak 50 den 100'e çıkararak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 22 bin YTL' ye mal olan sıvatlardan 20'si Aydıntepe, 20'si Demirözü ve 60'ı da merkeze bağlı köylere dağıtılacak."diye konuştu.

(YY-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title