Haberler

KAAN uygulaması kapsamında eğitim verildi

Güncelleme:

Batman Emniyet Müdürlüğünce, Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Uygulaması (KAAN) kapsamında özel güvenlik görevlilerine ve emniyet personeline eğitim verildi.

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim öncesinde konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Cumhurbaşkanının dijital Türkiye hedefleri talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığının üzerine düşen görevleri çağın gerekleri doğrultusunda en güzel şekilde yaptığını belirtti.

Şahin, Türkiye'nin yaptığı uygulamalarla dünya standartlarının üzerine çıktığını ifade ederek, "İçişleri Bakanlığının temel görevlerinden olan huzur ve güvenliğin sağlanması, genel asayiş, suçların önlenmesi, suçların takibi hususunda daha huzurlu ve daha mutlu bir Türkiye idealine doğru güvenle gidiyoruz. Bu çok önemli ve hassas görevi, suçların önlenmesi görevini yerine getirirken hepimiz görevimizin öneminin sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket etmeliyiz." dedi.

Özel güvenlik görevlilerinin hassasiyeti ile ülkede çok önemli sonuçların elde edildiğine işaret eden Şahin, özel güvenlik görevlilerinin işini tam ve doğru bir şekilde yaparsa, görev ve sorumluluklarının, sınırlarının farkında olursa fark yaratacağını kaydetti.

Şahin, "Bu konuda KAAN projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"İş birliği içerisinde güvenlik seviyesi artacaktır"

İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç da verilen eğitimin önemine değindi.

Polis teşkilatının birinci derecede görevinin insanların can ve mal emniyetini en üst seviyede tutmak, insanların güvenlik kaygısı taşımadan işine, okuluna gitmesini, hayatın olağan akışında güven içinde yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Kıraç, "Sayısal olarak bizden yüksek bir özel güvenlik teşkilatı personeli mevcut. Bu bir ordu demek. Şayet ilgili arkadaşlar biraz kendilerini yeniler ve bu eğitimler vasıtayla da nasıl davranmaları gerektiği, nerelerde genel kollukla iş birliği yapmaları gerektiği konularını daha iyi pekiştirirse bu hepimiz için daha iyi olacak." diye konuştu.

Batman merkezde 1500 özel güvenlik görevlisinin, 2 bin 500 de polisin bulunduğunu belirten Kıraç, güvenlik görevlilerinin kendilerini teşkilattan soyutlamaması gerektiğine işaret etti.

Kıraç, "Geçmişte özel yerlerde güvenliği bekçiler sağlardı. İşte inşaat bekçisi veya site bekçisi vardı. Artık böyle değil. Bu konu bugün profesyonel özel güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Yani koca bir siteyi ve içerisinde yaşayan insanların güvenliği özel güvenlik görevlilerinin elinde. Yani siz onları koruyun, bizler de orayı gören caddeyi koruyalım. Böylelikle iş birliği içerisinde güvenlik seviyesi artacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra eğitime geçildi.

KAAN uygulaması kapsamında verilecek eğitim iki gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title