Haberler

Batman'da "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik Semineri"

Batman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisince kamu kurumlarında çalışan personele yönelik "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik Semineri" düzenlendi.

Batman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisince kamu kurumlarında çalışan personele yönelik "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik Semineri" düzenlendi.

Batman Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, amaçlarının Batman'ı engellilerin de yaşayabildiği daha yaşanılabilir bir kent yapmak olduğunu söyledi.

Özdemir, belediyeye 15 yeni otobüs aldıklarını bunların da engellilerin de kullanabileceği şekilde tasarlandığını belirtti.

Her platformda engellilerin yanında olduklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülselam Uluçam ise, seminerin engellilerin yanı sıra kentte engellilerin karşılaştıkları engellerin kaldırılmasına katkı sunması temennisinde bulundu.

Engelleri kaldırmak için bu tür çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici ise konuşmasında engelsiz bir kent hayal ettiklerini ifade etti.

Erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik konusunda yaşanan teknik sorunların giderilebilmesi amacıyla Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak böyle bir seminer düzenleme ihtiyacı hissettiklerini ifade eden Gezici, şunları kaydetti:

"Ankara Gazi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özbay, Pof. Dr. Hülagü Kaplan ve Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi'nin katılımıyla ilimizdeki görevli kamu personeline yönelik bir eğitim semineri vermeyi öngördük. Bunun temel amacı birçok yapılan düzenlemelerde, teknik sorunlarda karşılaştığımız temel sorun şu oldu. Evet biz yapmaya çalışıyoruz rampayı ama yeterince bilgimiz yok bu konuda deniyor. Denetimlerde denetleyici mekanizma, eğim nasıl olacak, kapının genişliği nasıl olması gerekiyor, kaldırım yüksekliği ile ilgili temel sorunlarla karşılaştığımız için böyle bir eğitim semineri, mimarlar, mühendisler ve çalışan işçilerimize yönelik bu eğitim seminerini düzenledik. Umuyorum ki bu eğitim semineri Batman'ımızı kentimizi engelliler alanının yanı sıra tüm alanlarda yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi diliyoruz."

Konuşmalarının ardından Ankara Gazi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özbay, Pof. Dr. Hülagü Kaplan ve Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi sırasıyla sunumlarını yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Üniversitesi Mahmut Özbay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title