Haberler

Başkan Karaosmanoğlu, "Bağımlılıkla Mücadelede Asıl Olan Koruyucu Çalışmalardır"

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ve yönetimi makamında ağırladı. Her türlü bağımlılıkla mücadelede asıl olanın koruyucu projelerle yapılabileceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Bu da gençleri ve çocuklarımızı iyi yetiştirmekle olur. Yavrularımıza sorumluluk vererek, aileleri ve özellikle anneleri eğiterek yapılabilir. Büyükşehir olarak bizler bu noktada birçok sosyal projeyi hayata geçirerek bağımlılıkla mücadele de sorumluluk alıyoruz" dedi.

Her vatandaşımızın ve özellikle çocuklarımızın bağımlılık oluşturan her zararlı madde gibi internet bağımlılığın da engellenmesi için insanımızın önüne hangi projelerle gittiğinizin de önemli olduğu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızın zararlı ve bağımlılık oluşturacak boş zamanlarının olmasını istemiyoruz. Ancak bunu söylerken gençliğin karşısına ne gibi projelerle çıkacaksınız, bunu da belirlemeniz gerekmektedir. Büyükşehir olarak derneklerimizle birlikte Kocaeli'de gençlik ve spor hizmetlerine ağırlık veriyoruz" diye konuştu.

Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılığın eğitimle çözülebileceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Özellikle annelerimize sporun içine çekerek evlerimizdeki bağımlılıkların da önüne geçmek istiyoruz. Sizlerle birlikte sosyal projeler üreterek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirebiliriz" diye konuştu. Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş da, "Dernek olarak temel amacımız tek başına bağımlılıkla mücadele etmek değil, insanımızın aklında soru işareti oluşturmak ve bağımlıkla alakalı bilinçlendirmektir. Bunun için tüm paydaş kurumlarımızla ortak çalışıyoruz" diye konuştu.

Her türlü bağımlığın ortadan kaldırılması ve önüne geçilmesinin ülke için hayati öneme haiz olduğunu belirten Karaosmanoğlu, "Gençlerimizin ruhuna zararlı kişilerin etki etmesine izin vermemeliyiz" diyerek şunları ifade etti: "Yeni nesle, sokakta oyun oynayan çocuklarımıza farklı meşguliyetler sunmalıyız. Derneklerimiz ve kulüplerimiz sanatla ve sporla çocuklarımıza olumlu etki edebilir. Bağımlılıkla mücadeleye küçük yaşlardan başlamalıyız" şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı ile projeler yapacaklarını belirtirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da, "Evden Okula Haydi Anneler Spora projesiyle zararlı alışkanlıklarla mücadelede annelerimizi eğitmek için çalışma yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İbrahim Karaosmanoğlu Ömer Karataş Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title