Haberler

Başbakan Erdoğan, Partililerle Bayramlaştı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir Müslüman, 'bu Hristiyan'dır, burada Müslümanlar'ın aleyhine çalışma yapılıyor' diye gidip, bir farklı dinin temsilcisini öldüremez" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Başbakan Erdoğan, sağlıkla ilgili yapılan çalışmalara değindi. Erdoğan, "Bazı üniversitelerin Anadolu üniversitelerine tıp fakültesi de koyuyoruz. Tamamlandı. Çünkü ora da bir an önce öğretim üyelerini kendi üniversitesinde yetiştirsin uzmanlarıyla. 10 yıl sonra Türkiye'nin bu illerinden bir çok şeyinin hallolduğunu göreceğiz. Cumhuriyeti'nin 100. yılına Türkiye çok çok farklı

girecek. Sağlık, eğitim ve adaletiyle farklı olacak" dedi. Yeni adalet saraylarından bahseden Erdoğan, "Bir tanesi Kartal'da yapılıyor, bir diğeri de Çağlayan'da yapılıyor. Bunlar Türkiye'nin en büyük adalet sarayı olacak. Konya'dakinin hayran olduğumuz yanı şu oldu; Selçuklu mimarisiyle muhteşem bir 66 bin metrekarelik bir adalet sarayı" ifadelerini kullandı. Trafik kazaları konusuna değinen Erdoğan, trafik kazalarının hakime, milletvekiline torpil yapmadığını belirtti. Savaşlarda bile bu kadar kayıp

verilmediğini söyleyen Erdoğan, "Yollarımızı daha modern, daha geniş yapmak zorundayız. Ya tamamen gidiş ya tamamen geliş olmalı. Bu konudaki çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi. Toplu Konut İdaresi'nin yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Şu ana kadar 286 bin konut inşa ettik. 154 bini sahiplerine teslim edildi. Fakir fukara, orta halli buralardan istifade ediyor" diye konuştu. Erdoğan, enerji ve su konularıyla ilgili, "Şimdi elektrik enerjisi noktasında sıkıntılı olan köylerimiz var. 2008

yılını enerji yılı ilan ettik. Köylerimizin elektrik enerjisi kapasitesini yükseltmek için 1.5 katrilyon ayırdık. Su ve yol konusundaki sıkıntılar için de 800 trilyon ayırdık. Köylerimizi, de bölgesel milliyetçiliği ortadan kaldırarak ihya etme çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Dinsel milliyetçiliğe değinen Başbakan Erdoğan, Santoro cinayeti, Malatya ve İzmir'de yaşanan olayları hatırlattı. Bu olayların üzücü olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bunlar şık şeyler değil. Olaya Müslümanlık açısından bakıyorsak, bizim dinimizde bunlara yer yok. Hiçbir Müslüman, 'bu Hristiyan'dır, burada Müslümanlar'ın aleyhine çalışma yapılıyor' diye gidip, bir farklı dinin temsilcisini öldüremez. Böyle bir hak yok. Bilgin varsa karşı tarafa anlatırsın. Kaldı ki bizde inancına güvenen, inanç

hürriyetinden korkmaz. Bizde düşüncesine güvenen, düşünce hürriyetinden korkmaz. Düşüncenin yaptırımı silah değildir. Düşüncenin yaptırımı güçlü düşüncedir. Bunu başarmalıyız" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin fakir fukarayı aradığını dile getiren Erdoğan, "O sofrada oturmak bizi düşürmez. Bunlar ne diyorlar. 'Bu oyları şöyle aldınız' diyorlar. 'Siz yemek dağıtıyorsunuz, bilmem ne yapıyorsunuz'. Bu zamana kadar sizin aklınız neredeydi? O zamanlar benim vatandaşım soğuktan dondu. Bir gün vali kapı çaldı mı ? Ama şimdi benim valim kapı çalıyor. 'Bak sana kömür getirdim' diyor. Milleti dilenci yaptılar. Biz bu işi öyle bir noktaya doğru taşıyoruz ki, ben vali arkadaşlarıma kaymakamlarıma şunu

söylüyorum. Bizim fakirimiz onurlu ve gururludur. Onların kapınıza gelmesini beklemeyin. Siz onların kapısına gidin, herkes imkan sahibi olmayabilir. Çevremizde var. Biz sizden aldık iktidarı, üçlü koalisyondan aldık iktidarı. üçlü koalisyondan iktidarı aldığımız zaman ülke çok varlıklıydı da şimdi bizim dönemimizde mi öyle değil" şeklinde konuştu.

Yapılan konutların tükendiğini belirten Erdoğan, "Her gün İstanbul trafiğine 600-700 araç giriyor. Bazen diyoruz ya 'vatandaşta para yok' diye, aslında var. Biz bunlarla övünüyoruz. 'Gel, konut al' diyoruz. Öncelikle elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin bir çekim ülkesi haline geldiğini söyleyerek, tarımda farklı bir dönem başladığını belirtti. Hayvancılığın teşvik edildiğini dile getiren Erdoğan, "Oralarda özelleştirilmesi daha önce planlanan tüm ek kombinalarının özelleştirmesini durdurduk biliyorsunuz. Kesimleri et kombinalarında kendimiz yapıyoruz" dedi.

Dış politikaya da değinen Erdoğan, AK Parti'nin onurlu bir 5 yıl geçirdiğini, yeni bir 5 yılın hazırlıklarını emin adımlarla kararlı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Avrupa Birliği zirvesini hatırlatan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz onurlu duruşu sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Hani bir sözüm vardı ya, bugün Türkiye'ye rağmen bölgemizde bir şeyler yapılıyordu. Artık 'Türkiye'ye rağmen' gibi sözler hamdolsun geride kaldı. Artık 'Türkiye'yle birlikte bir şeyler yapalım' deniyor. Türkiye ne düşünüyor, ne diyor? Bunlar artık konuşuluyor. Türkiye Filistin'e ilk on ülke arasında yardım eden ülkelerden oluşmuştur. Bundan önce böyle bir şey yoktu. 3 yıl içinde Filistin'e 150 milyon dolar destek vereceğiz. Bütün bunlarla Ortadoğu'da bir

Türkiye var. Bunlar bilinsin istiyoruz. Tüm çalışmalarla Hazar Türk cumhuriyetleriyle yoğun bir çalışma içindeyiz. Kafkas ülkeleriyle, Rusya Federasyonu'yla olan bağlarımız var. Düşman üreten bir Türkiye bizim politikamızda yok, dost kazanan bir Türkiye bizim dış politikamızda var. İnanıyorum ki daha iyi olacak, yeter ki enerjimizi içeride değil dışarıda harcayalım. Eğer dışarıya daha fazla vakit ayrırsak ki onun planlamalarını yapıyoruz; Türkiye çok daha farklı bir konuma ulaştı, ulaşıyor."

Başbakan Erdoğan son olarak Hatay Havalimanı, Cilvegözü Sınırkapısı'nın açılışının gerçekleştiğini dile getirerek Antalya'da son zamanlarda yapılan gelişmelere değindi.

Öte yandan, başbakanın konuşması sırasında Turan Arslantürk isimli bir vatandaş ayağa kalkarak, "Başbakanım, sen dünya başkanısın" diye tezahüratta bulundu. Başbakan Erdoğan ise, "Turan baba, benim Camialtı'ndan antrenörümdür" dedi. Turan Aslantürk, Daha sonra gömleğini açarak başbakanın fotoğrafının olduğunu tişörtünü gösterdi.

(EY-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title