Haberler

Başarılı Tiyatro Toplulukları, Sevilen Oyunlarıyla Toy İstanbul'da!

Güncelleme:

Yan Etki 2-3 Ekim'de "Gloria" ile, TwoTwo Prodüksiyon 4 Ekim'de "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar" ile, B Planı ise 5 Ekim'de "Tac'ın Nöbetçileri" ve 7 Ekim'de "Yuva I Home" oyunlarıyla TOY İstanbul'da!

Türkiye'nin başarılı tiyatro toplulukları, ilgiyle takip edilen oyunlarıyla TOY İstanbul sahnesine konuk oluyor.

"Gloria"

Branden Jacobs-Jenkins'in Pulitzer'e aday gösterilen oyunu "Gloria", Yan Etki tarafından sahneye konuyor. Tuğçe Tanış, Evrim Doğan, Murat Eken, Sinem Reyhan Kıroğlu, Kutay Kunt ve Tayfun Yılmaz'ın rol aldığı oyun, 2 Ekim Salı ve 3 Ekim Çarşamba akşamları 20.30'da TOY İstanbul'da seyircisi ile buluşacak. "Gloria", yayıncılık endüstrisinde kariyer ihtirasıyla dolup taşmış farklı jenerasyondan "profesyonel"lerin ofis hayatını, merak uyandırıcı hikâyesiyle sunuyor. İş hayatının getirdiği stresin, hırsın ve rekabetin tam ortasında kalan bu insanların kargaşa ve sıkıntıyla dolmuş dünyamıza bir miras bırakmaları mümkün müdür? Oyun, şiddet, acı ve kendimizi anlatma gücümüzün, insanlıktan çıkarıcı sonuçlarına bir bakış atmaya davet ediyor.

"Mutluyduk Belki Bugüne Kadar"

4 Ekim Perşembe akşamı 20.30'da sahnelenecek olan "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar" oyunu, TwoTwo Prodüksiyon tarafından sahneye konuyor. Paolo Genovese'nin "Muhtes¸em Yabancılar" adlı filminden sahneye uyarlanan ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde Canan Atalay'a Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandıran oyunda Giray Altınok, Canan Atalay, Faruk Barman, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Gökçe Eyüboğlu, Fehmi Karaarslan ve Deniz Karaoğlu rol alıyor. 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde Ensemble Ödülü'nü ve 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Ekip Oyunu ödülünü de kazanan "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar", cep telefonların sır küpüne dönüştüğü bir çağda, dijital dünyada kurulan mahremiyetin açığa çıkmasının nelere sebep olacağını tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Oyun, cep telefonlarını birer kara kutuya, hatta birer dijital mayın haline getirmenin başımıza ne işler açabileceğini yakın arkadaşların hikâyesi üzerinden net bir şekilde gözler önüne seriyor.

"Tac'ın Nöbetçileri"

Sevilen oyuncular Kaya Akkaya ve Murat Eken'in birlikte rol aldığı "Tac'ın Nöbetçileri", 5 Ekim Cuma akşamı 20.30'da seyirciyle buluşacak. B Planı'nın sahnelediği "Tac'ın Nöbetçileri", Rajiv Joseph'e Obie ve Lucille Lortel Ödülleri'nde Yılın Oyun Yazarı ödüllerini getirdi. Oyun; 1648'de Agra'da, dillere destan hikâyesi ve eşsiz mimarisiyle dünyanın yedi harikasından biri olmuş, aşkın ve cennetin tasviri görkemli yapı Tac Mahal'i koruyan iki muhafızın dostluğunu hem eğlenceli hem de dramatik bir dille anlatıyor.

"Yuva I Home"

B Planı'nın sahnelediği "Yuva I Home" ise, 7 Ekim Pazar günü 17.00'de TOY İstanbul'da seyirciyle buluşacak. Sami Berat Marçalı'nın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği oyunda Bora Akkaş, Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel ve Saim Karakale rol alıyor. 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde Özlem Zeynep Dinsel'e Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü, Sami Berat Marçalı'ya ise Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü ödüllerini kazandıran "Yuva I Home", merkezine koyduğu yersiz yurtsuz, her şeyini geride bırakmış, "buraya" yabancı dört göçmenin yuva arayışlarını anlatıyor.

Oyunların biletleri, Biletix'ten ve her gün 14.00'ten itibaren açık olan TOY İstanbul gişesinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title