Haberler

    Barroso'nun Emekli Maaşı Durdurulacak mı ?

    Avrupa Komisyonu'nun eski başkanı Jose Manuel Barroso ile ilgli tartışmalar alevleniyor.

    Avrupa Komisyonu'nun eski başkanı Jose Manuel Barroso ile ilgli tartışmalar alevleniyor. Avrupa Birliği bürokratları ve sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan imza kampanyaları Çarşamba günü Avrupa Komisyonu'na teslim edilecek. Amaç tartışmalı uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ta üst düzey göreve başlayan Barroso'nun emekli maaşının bir an önce durdurulması.

    Avrupa Birliği bürokratları 150 bin imzaya ulaştı. imza kampanyası metninde bunun Avrupa Birliği için dramatik bir sinyal olduğu belirtildi.

    Sivil toplum örgütlerinin başlattığı kampanyada ise Avrupa Komisyon üyelerine yönelik kuralların daha da sertleştirilmesi talep ediliyor. Kimliğini gizlemek zorunda kalan bir Avrupa Birliği bürokratı euronews'e konuştu:

    "Avrupa kurumlarının ve özellikle Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bu duruma müdahale edeceğini ümit ediyoruz. Etik soruşturmanın dışında Avrupa Komisyonu başkanı ve üyelerine yönelik kuralların sertleştirilmesi gerekiyor. Daha derin soruşturmalar yürütülmesi için harekete geçilmesi gerekiyor. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gidilebilmeli."

    Jose Manuel Barroso 10 yıl boyunca Avrupa Komisyonu Başkanlığını yürütmüştü. Öte yandan AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu eski üyesi Neelie Kroes'in Bahama Adaları'ndaki hayali şirketin yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 12 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Goldman Sachs Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title