Haberler

Balyoz'da Savcı Görüş Bildirdi, Mahkeme Kararı Yarın Verecek

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya 1 saatlik öğle arasının ardından devam edildi.

"BİLİRKİŞİ HEYETİNE AYRINTILI OLARAK İNCELETTİRİLSİN"

Dün dinlenilen tanıkların ardından sanıklar ve avukatları, tanık beyanlarına ve mahkeme heyeti tarafından oluşturulan dijital delilleri inceleyecek bilirkişi listesine karşı beyan ve taleplerde bulundu. Taleplerin ardından mütalaasını sunan duruşma savcısı Ramazan Öksüz, 10, 11, 16, 17'nolu CD'ler, 5'nolu hardisk ve Eskişehir'de bir sanıkta ele geçirilen USB'nin mahkeme heyeti tarafından tayin edilecek üçlü bilirkişi heyetine ayrıntılı olarak incelettirilmesini talebinin kabul edilmesi yönünde görüş beyan etti.

"RAPORLAR ARASINDAKİ ÇELİŞKİ GİDERİLSİN"

Aynı bilirkişi heyetinden dosyada bulunan farklı tarihlerde alınmış bilirkişi raporları arasındaki çelişkiyi giderecek bir rapor tanzim edilmesini isteyen Öksüz, bilirkişi heyetinden CD'lerin oluşturulma tarihi sorulmasını, sanık ve avukatların dosyaya sunduğu soruların cevaplandırılmasının istenmesini talep etti.

ASKERİ BİLİRKİŞİ TALEBİNE RET

Sanık ve avukatların ortak dilekçelerde yaptıkları taleplerinin de bilirkişi heyetince dikkate alınmasını talep eden savcı Öksüz, sanık avukatlarının askeri bilirkişi oluşturulması ile ilgili taleplerini, sanıkların yapacakları savunmalarda kendileriyle ilgili askeri konularda gerekli bilgiler verebilecekleri gerekçesiyle reddedilmesine karar verilmesini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı Öksüz, sanıkların adli sicil kaydının silinmesi ile ilgili taleplerin de bu konunun adli sicil kurumu ilgilendirdiğinden dolayı reddine karar verilmesini talep ederken, sanıkların duruşmalardan vareste tutulması talebinin kabulüne karar verilmesini istedi. Avukatlar Hüseyin Ersöz ve Celal Ülgen'in 11 ve 17'nolu CD'ler üzerindeki yazıların emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'ne ait olup olmadığının inceleme yapılması taleplerinin kabulüne karar verilmesini isteyen savcı Öksüz, bu konuyla ilgili grafoloji uzmanı bilirkişinin tayin edilerek, bilirkişiden CD üzerindeki yazıların cihaz yardımıyla kopyalanıp CD üzerine yazı yazılıp yazılmadığı ve yazı yaşının tespiti konusunda yazı tanziminin istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek ve ara kararını açıklamak üzere duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Bilgin Balanlı Özden Örnek Çetin Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title