Haberler

Balıkesir'deki "Sarı Şebboy" Operasyonu

Balıkesir Polisinin 7 İlde Eş Zamanlı Olarak Sahte İçki İmalatı ve Piyasaya Sürümüyle İlgili Gerçekleştirdiği "Sarı Şebboy" Adlı Operasyonda Adli Makamlara Teslim Edilen 27 Kişiden 11'i Tutuklandı.

Balıkesir polisinin 7 ilde eş zamanlı olarak sahte içki imalatı ve piyasaya sürümüyle ilgili gerçekleştirdiği "Sarı Şebboy" adlı operasyonda adli makamlara teslim edilen 27 kişiden 11'i tutuklandı.

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en kapsamlı sahte içki operasyonu olduğu belirtilen 'Sarı Şebboy'da, 46 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı, emniyetteki sorgulamalarında ifadeleri alınan 16 şüphelinin salıverildiği, 3 şüphelinin ise firar olarak arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 5'i bayan 27 şüpheli, bugün adli mercilere teslim edildi. Şüphelilerden, beyin takımı olarak adlandırılan Osman Ü., Cem T., Cengiz Ç., Arif Ç., Aydın D., Bülent U., Ali T., Hüseyin H., Sabri P., Fatih U. ve Ekrem İ.

isimli 11'i tutuklandı. Operasyon kapsamında mal varlıkları ile tüm banka hesaplarına tedbir konulan şüphelilerin milyonlarca YTL haksız kazanç elde ettiği, operasyonun mali boyutuyla ilgili incelemenin ise Maliye Bakanlığı'nca yürütüldüğü bildirildi.

(YU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title