Haberler

Balıkesir'de Yerel Yönetimler

Balıkesir Belediyesi, "Atatürk Parkı Yenileme Projesi" Kapsamında Yürütülen Çalışmalarla İlgili, Mevcut İçkili Yer Krokisinden Çıkarılmasıyla İlgili Mecliste Oy Birliğiyle Alınan Kararın Ardından Yayınlanan Haberlerin Kamuoyunu Yanıltıcı Olduğunu Bildirdi.

Balıkesir Belediyesi, "Atatürk Parkı Yenileme Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili, mevcut içkili yer krokisinden çıkarılmasıyla ilgili mecliste oy birliğiyle alınan kararın ardından yayınlanan haberlerin kamuoyunu yanıltıcı olduğunu bildirdi.

Belediyenin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, son günlerde gerek yerel gazetelerde gerekse ulusal gazetelerin bölge sayfalarında, "Atatürk Parkı'nda İçki Yasağı" başlıklarıyla yayınlanan haberlerin içerik olarak kamuoyunu yanlıº bilgilendirdiği bildirildi. Bu sebeple, açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilen basın duyurusunda, şu görüşlere yer verildi; "1937 yılında hizmete açılan ve 1952 yılından 2004 yılına kadar çeşitli panayırlara ve fuarlara ev sahipliği yapan, ancak, zaman içinde meydana gelen kaçak yapılaşmalar ve bakımsızlık nedeniyle cazibesini kaybeden Atatürk Parkı, 2006 yılında Balıkesir Belediyesi tarafından hazırlanan, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca onaylanan, 'Atatürk Parkı Yenileme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar ile yeniden düzenlenerek eski görüntüsünden arındırılmış ve yeni işlevler kazandırılarak hizmete açılması planlanmıştır. Yayınlanan haberlere konu olan Atatürk Parkı'nın mevcut içkili yer bölgesi krokisinden çıkarılması talebi 5 Şubat 2008 tarihinde Belediye Meclisi toplantısında meclis üyelerinin 'oybirliği' ile Mahsus İmar Komisyonu'na havale edilmiştir. Atatürk Parkı'nın mevcut durumuyla ilgili nihai karar, Mahsus İmar Komisyonu'nun çalışmalarını tamamladıktan sonra konuyu Meclis Genel Kurulu'na sunmasıyla yapılacak görüşmeler ve oylama sonucu ile verilecektir. Yayınlanan haberlerde ima edildiği gibi Atatürk Parkı'yla ilgili Belediye Meclisimizce halihazırda herhangi bir karar alınmamıştır.

Önemine binaen basın-yayın kuruluşlarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur. " Öte yandan, Balıkesir'de çok sayıda vatandaş ile kurum ve kuruluşlar Atatürk Parkı'nın içkili yer krokisinden çıkarılmasının uygun olacağı yönünde görüş belirtirken, başta CHP'li meclis üyesi Gönül Yarış olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları da tavsiye kararının oy birliği ile alınmasına rağmen belediyenin, parkta içki yasağı getirmek istediğini öne sürüp tepki göstermişti. Birçok kesim ise Avrupa'dan örnekler vererek kent merkezlerindeki bu tür parklarda alkol tüketilmediği gibi buna ilgili yönetimler tarafından da müsaade edilmediğini kaydettiler.

(YU-) 24.02.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title