Haberler

Balici Dehşeti Camilere Sıçradı

Gaziantep'in Tarihi Camilerinden Kozanlı Camii, Dün Akşam Kimliği Belirsiz Kişi veya Kişiler Tarafından Ateşe Verildi.

Gaziantep'in tarihi camilerinden Kozanlı Camii, dün akşam kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre, Kozanlı Mahallesi Adil Özberk Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kozanlı Camii'ne giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler cami sofasında bulunan halıları ateşe verdi. Çıkan yangında cami sofasındaki halılar ve ayakkabı dolapları yanarak kül oldu. Baliciler tarafından yakıldığı iddia edilen ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, yaklaşık 2 bin YTL maddi hasar meydana geldi.

Mahalle muhtarı Cemil Çalışır ve mahalle sakinleri, mahalledeki balici ve tinercilerden şikayet ederek cami duvarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Emniyet'in her mahalleye, her camiye bir polis dikemeyeceğini söyleyen Çalışır, "Cami duvarının yüksek olması gerekir. Daha önce dış duvarlar yüksek olduğu için kimse giremiyordu. İtfaiye ve polis zamanında gelmeseydi cami tamamen kül olabilirdi. Önemli olan maddi hasar değil, uğranan zararın manevi yönüdür."

Mahalle sakinlerinden Yusuf Tuncel ise caminin restore edilmeden önce sokak arasında olduğunu ancak Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapıldıktan sonra dış duvarların boyunun kısaltıldığını ifade etti. Tuncel, "Caminin açık yeri çok olduğu için geceleri balici ve tinerciler burada cirit atıyor. Hırsız veya balici olup olmadığını bilmiyoruz ama zarar verilmiş. Caminin sofasına girilerek yakılmış. Bu olay maneviyatımıza bir hakarettir. Maneviyatımız ölmüş. Gece bu olaydan sonra sabaha kadar uyuyamadım.

Vakıflar Müdürlüğü'nden isteğimiz caminin korkuluklarının yükseltilmesidir" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, camiyi ateşe verenlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

(TB-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title