Haberler

Bakan Soylu, Cübbeli Ahmet'in "Selefi dernekleri silahlanıyor" iddiasıyla ilgili konuştu: Bildiklerini anlatacak

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Selefi dernekleri silahlanıyor, iç savaşa hazırlanıyorlar" iddialarıyla ilgili konuştu. Soylu, "Selefi örgütle ilgili 47 yapılanma var. Cübbeli Ahmet 1-2 güne bildiklerini anlatacak. Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, moderatörlüğünü Cem Küçük'ün üstlendiği, Yücel Koç ve Süleyman Özışık'ın da katıldığı "Gündem Özel" programında kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Selefi dernekleri silahlanıyor, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Selefi örgütle ilgili 47 yapılanma var. Cübbeli Ahmet 1-2 güne bildiklerini anlatacak. Ben dinlemek zorundayım. Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var" ifadelerini kullandı.

"BEN DİNLEMEK ZORUNDAYIM"

Bakan Soylu, konuyla ilgili sözlerinin devamında, "1-2 güne bildiklerini anlatacak. Bu yanlış bir şey değil. Şöyle bir değerlendirme var, 'Devlet bir kişinin ifadesine bakıyor.' Evet bir kişinin ifadesi de bizim için önemli. Belki bir değerlendirme ortaya çıkacak. Ben dinlemek zorundayım. Burada bu mücadele çok güçlü bir şekilde geçiyor. DEAŞ'ın 2020 yılında 152 terör eylemini engelledik. 26.8 ton bomba ele geçirdik. Türkiye güvenlik açısından 24 saat çalışıyor. Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var" dedi.

CÜBBELİ AHMET'İN GÜNDEM YARATAN SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Türkiye'de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek, "Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

İSTİHBARAT BİRİMLERİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet Hoca'nın "2 bin selefi dernek silahlanıyor" sözlerinin ardından istihbarat birimlerinin harekete geçtiğini açıklamıştı.İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından yapılan açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir" denilerek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü Süleyman Soylu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (107)

Muhib:

Bir ülkenin iç işleri bakanı ne yapar anlamadım gitti, pekela milli istihbarat teşkilatnın görevi nedir? Bu cübbelinin bu denli haberi varsa hakkaten bu iki birimin görevi nedir? Birisi tutturmui Anayasa mahkemesi başkanı ile uğraşmaya neymiş bisikletle sen işe gidebiliyormusun. Sayın bakanım o kişi işe bisikletle gidemiyorsa eğer siz kendinizi sorgulayın ülkenin asayişini siz sağlamak zorundasınız ama nerdee... siz bu işleri bırakıp kişilerle uğraşmaya başladınız. Polis teşkilatının yüzde 41 ini fefodan attığınızı belirtiyosunuz pınarın önünü kesmekle su durmaz başka yerden gene taşar kökünü kurutmak lazım onlar oraya gelirken siz nerede idiniz o zaman neden sesiniz çıkmadı. Yani sözün esası bu dernekler silahlanırken nasıl oluyorda sizin haberiniz olmuyor tuhaf bir durum.

16
8
yanıtYanıtla
Metezzi:

Ne iş yaptığını anlamamışsan sana hiçbir şey anlatılamaz. Asayiş rakamlarına bak yeter.

yanıt4
yanıt6
mustafa:

bence önce cübbeliyi alsınlar gayesi din tüccarlığı.

11
11
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bu cübbeli sosyal medyada kim kendisinistehdit etmiş, kim eleştirmişse derneklerin adını verecek. Devlete yazık. Önceden fetonun hedef gösterdiği ve fetoya karşı olanlara fetonun sözü ile operasyonlar yapılıyordu. Şimdi durum aynı cübbelinin sözü ile operasyon yapılıyor. Cübbelinin übbesez videosunu da seyrettik.

10
8
yanıtYanıtla
İnsan:

Bilgisizin fikir sunması ve kötü zan burada birleşmiş. Mesuldur insan yaptıklatından.

yanıt1
yanıt2
Eski Akp li:

İslamin düştüğü duruma bak.

9
8
yanıtYanıtla
TARIK:

İslam ile düşmek tabirini bir araya getiremezsin. Sen düşersin, İslam baki kalır.

yanıt4
yanıt7
Eski Akp li:

Elbette İslam baki kalır. Ama İslami senin gibi salaklar anlamazsa işte böyle kendini musluman zanneden gavurlar sonumuzu getirir.

yanıt4
yanıt0
Durum:

İslam belki yanlış kelime fakat Müslümanların düştüğü acınası durum apaçık ortada

yanıt3
yanıt1
enayi:

yarınız fetöcü yarınızda makarnacı, asıl siz kendi halinize bakın :)

yanıt0
yanıt0
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title