Haberler

Bakan Koç'un Amasya Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Maddi ve Gayri Maddi Tabiat Varlıklarının Envanteri ile 2023 Turizm Projeksiyonunun Hazırlandığını Belirterek,

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, maddi ve gayri maddi tabiat varlıklarının envanteri ile 2023 turizm projeksiyonunun hazırlandığını belirterek,

"Kültür Bakanlığı kendi elindeki maddi ve gayri maddi tabiat varlıklarının ne kadar olduğunu bilmiyordu. Biz bunun envanterini bitirdik" dedi.

Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıktıktan sonra Atatürk'ün, 22 Haziran 1919 tarihinde deklare ettiği cumhuriyetin ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni yazdığı yer olan Saraydüzü Kışlası, toprak kayması nedeniyle 1944 yılında yıkıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 yılında Amasya'ya yaptığı ziyarette doğal nedenlerle yıkılan kışlanın aslına uygun olarak yeniden yapılması talimatını vermesi üzerine valilik ve belediye, Bahçeleriçi Mahallesi'ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda inşaatın yapımına başlanması için harekete geçti. Proje bedeli 2 milyar 591 bin 172 YTL olan ve 12 Haziran tarihine yetiştirilmeye çalışılan Saraydüzü Kışlası'nın temelini atmak için Amasya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sabah saatlerinde yaptığı valilik ziyaretinde Vali Celaleddin Lekesiz'den kent hakkında brifing aldı. Amasya'da yapılması planlanan minyatür parkın tekrar gözden geçirilmesini isteyen Bakan Koç, "Bunun işletmesi kurulmasından çok daha zor ve pahalı. Taktir hepinizin, ama bunu bir gözden geçirin. Hem Antalya'daki hem İstanbul'daki minyatür parklarda istediğimizi elde edemedik" dedi.

Saraydüzü Kışlası'nın temel atma töreninde kendisinden önceki konuşmacıların çok olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'dan bir dahaki sefere bu kadar fazla konuşmacı olmamasını isteyen Bakan Atilla Koç, konuşması sırasında elini kürsüdeki bardağa çarpınca, "Sen burada dur, nereye gidiyorsun" diyerek espri yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi ve gayri maddi tabiat varlıklarının envanterine sahip olduğunu söyleyen Bakan Koç, "1 Ocak'tan itibaren her gün 3 vilayete gitsem, 4 Kasım'a kadar benim bakanlığımın yaptığı işlerin açılışına vaktimiz yetmiyor. Sadece 2006 yılında Türkiye'de bin 199 tane onarım ve restorasyon yapmışız. Yalnız biz değil, bütün bakanlıklar. Kültür ve turizm alanında önemli bir genel müdürlük olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, benimle beraber bütün ülkeyi ayağa kaldırıyor. Ondan da Allah razı olsun. 30-40 yıl olmuş Turizm Bakanlığı kurulalı, 30 küsur yıl olmuş Kültür Bakanlığı kurulalı. Ama Kültür Bakanlığı kendi elindeki maddi ve gayri maddi tabiat varlıklarının ne kadar olduğunu bilmiyordu. Biz bunun envanterini bitirdik. Her turizm bakanı geldiğinde bir laf eder, Türkiye'nin turizm mastır planının yapılması gerektiğini söyler. Suçlamıyorum, koalisyonlardan dolayı, şundan dolayı, bundan dolayı hiçbirisine nasip olmadı. Geldiğim günden beri bunun çalışmasına başladık. 2 senemizi aldı, geçen cuma günü Yüksek Planlama Kurulu'na gönderildi. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hem maddi ve gayri maddi tabiat varlıklarının envanteri vardır, hem de 2023 turizm projeksiyonu vardır" diye konuştu.

Daha önceki bakanların kendi kazalarında kültür merkezi yaptırdıklarını ifade eden Bakan Koç, "Daha önceki dönemlerde hükümetler, Türkiye'nin her tarafına kültür merkezleri yapılması için 150 yere temel atmışlar. Onların nereye yapılıp nereye yapılmayacağını bilmeden ya da politik etkilerle. Ben bakanlığa geldiğimde kimisinin temelinin atıldığını, kimisinin sadece yüzde 5'inin yapıldığını gördüm. Erzurum'da yok, Gaziantep'te yok, Urfa'da yok, Denizli'de yok, İzmir'de yok, ama bir bakanın annesinin doğduğu 3 bin nüfuslu kazada var. Hatta bir bakanımızın kazasıymış; kazanın nüfusu bin, oradaki bütün insanları kültür merkezinin içerisine soksan boş sandalye kalır" şeklinde konuştu.

Bakan Atilla Koç, törenin ardından Amasya Belediyesi tarafından Bahçeleriçi Mahallesi ile Ellibeşevler Mahallesi'ni birbirine bağlayan 4., Amasya'da kent merkezinde Yeşilırmak'ın üzerinden geçen 11. olan köprünün açılışını yaptı. Köprünün açılışında Amasya Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri yaparken, Bakan Koç açılış esnasında atılan konfetilerin patlaması sonucu korku yaşadı.

(DY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title