Haberler

Bakan Eroğlu: Ormanlar Kırsal Kalkınmanın Lokomotifi Olacak

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 154 milyon liraya mal olacak 4 tesisin toplu temel atma töreni için geldiği Çankırı'da, ormanların kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağını söyledi.

Çankırı'da Belediyeyi ziyaret eden Bakan Eroğlu, Vali Vekili Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman ve protokol tarafından karşılandı. Başkanlık makamında Bakan Eroğlu'nu ağırlayan Başkan Dinç, "Çankırı'nın bakanı yok, ama sayın bakanımız Çankırı'mızın her türlü sorununda bizlere yardımcı oluyor. Çankırımızın bakanı gibi. Kendisi ile gurur duyuyo, Çankırılılar adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu ise Çankırı'ya her gelişinde büyük bir heyecan duyduğunu ve Çankırı'yı çok sevdiğini ifade etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından şehiri ikiye bölen Tatlıçay için hazırlanan projenin görsel sunumu yapılarak, proje için Bakan Eroğlu'dan destek istedi. Belediyede basın mensuplarına temeli atılacak tesislerle ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, ormanları köylülerin hizmetine açma gayretinde olduklarına vurguladı, "Önceden arıcıların ormanlara girmesi yasaktı. Şimdi bal ormanları yapıyoruz. Ormanlık alanlar artık köylülerimizin hizmetinde olacak. Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olacak" dedi.

14 yılda Çankırı'ya 6 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini belirten Bakan Eroğlu, temeli atılacak Koyunbaba Barajı'nın bölgede asırlık bir rüya olduğunu, projenin gerçekleşmesi ile 103 bin dekar alanın sulanabileceğini ve bölgeye hayat vereceğini söyledi. Eroğlu, Korgun Yolkaya Göleti Sulama Projesi ile 4 bin dekar alanın suya kavuşacağını, Orman Genel Müdürlüğü tarafından da iki ayrı proje ile toplam 154 milyon liralık yatırımın gerçekleşeceğini ifade etti. Bakan Eroğlu daha sonra Milli İrade Meydanında toplanan kalabalığa da hitap ettikten sonra toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel atma töreninin ardından Orman köylülerine yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere tanker dağıtımı ve çeşitli meyve fidanlarından oluşan fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

- Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu İrfan Dinç Ak Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title