Haberler

Bakan'ın "Bizi de rahatsız etti" dediği Galata Kulesi'ndeki skandaldan yeni görüntüler geldi

Güncelleme:

İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'nde yaşanan restorasyon skandalına ait görüntülerin devamı ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde gerekli adımların atılacağını ve sorumlulara yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Galata Kulesi'nde başlayan restorasyona ait sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde kulenin içindeki duvarların tahrip edildiği görüldü. İBB, Galata Kulesi restorasyonu sırasında çekildiği belirtilen görüntüler nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağını duyururken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da konuyla ilgili "Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır. Restorasyonda kullanılan yöntemler konusunda ise ilgili firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır" açıklamasını yapmıştı. Bugün, tepki toplayan görüntülerin devamı ortaya çıkarken Galata Kule'sinin diğer katlarında da hasar oluştuğu görüldü.

HİLTİLERLE ZARAR VERİLDİ

Geçtiğimiz ay restorasyonu devam eden Galata Kulesi'nin dış bakımına, kuşların göçme vaktine kadar bir süre ara verildiği açıklanmış, kentin simgesinin yaklaşık 1 aydır ışıklarının yanmadığı görülmüştü. Çalışmaların başlamasından sonra sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde kulenin içindeki duvarların tahrip edildiği, hiltilerle tarihi binaya zarar verildiği görülmüştü.

"YAPTIRIM UYGULANACAK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından, "Galata Kulesi'nin duvarları yıkılıyor" şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bakan Ersoy, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada 'Galata Kulesi'nin duvarları yıkılıyor' şeklindeki iddialar asılsızdır. Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır. Restorasyonda kullanılan yöntemler konusunda ise ilgili firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır" dedi.

"GÖRÜNTÜLER BAKANLIĞIMIZI DA RAHATSIZ ETMİŞTİR"

Tepki çeken görüntülerle ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'dan da açıklama geldi. Demircan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Galata Kulesi ile ilgili olarak sosyal medyaya da intikal eden bazı uygulamalar, Bakanlığımızın ilgili birimlerini de rahatsız etmiştir. Kulede büyük oranda bir restorasyon faaliyeti yapılmamakta, daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler kaldırılmaktadır." dedi.

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI AÇIKLADI

İBB ise gelen tepkilerden sonra Galata Kulesi restorasyonu sırasında çekildiği belirtilen görüntüler nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, belediye birimlerinin olay yerine gittiğini söyleyerek, sosyal medya hesabından görüntülerini paylaştığı video ile tepkisini, " İstanbul'un en önemli tarihi eserlerinden Galata Kulesi içerisinde yapılan akıl almaz uygulamaları acilen yetkili kurumların dikkatine sunuyorum. Suç niteliğinde uygulamaların derhal durdurulması ve tespiti için İBB Kültür Varlıkları Dairesi birimleri olay yerine nakledilmiştir" şeklinde dile getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Galata Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

falco52:

yol yapılır taşeron , duvar yapılır taşeron. . . iyide adamlar eğitimli ve donanımlı değilki. . . onlar için normal böyle şeyler.

24
1
yanıtYanıtla
doğru:

doğru diyorsun , hem pastanın güzel tarafını yiyip hemde çalışmadan parayı götürmenin yolu bu , kırıntıları da taşerona verip işi de ona yaptırmanın yolu , tabi iş te bişeye benzemiyor sonra

yanıt20
yanıt0
KARA MASKE:

Tek kelimeyle.... : RANT...

8
0
yanıtYanıtla
Icnamla:

Kusura bakmayın, ama Kültür ve Turizm Bakanından habersiz olmaz böyle işler.

7
0
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

zerre şaşırmadık. . zaten sizin zihniyetiniz işid zihniyeti ile paralel

5
1
yanıtYanıtla
Cemal:

1. olarak belediye kaybedilince neden bakanlığa devrediliyor, 2. olarak yapılan tadilatın yanlış olduğunu herkes söylüyor ama sonuç yok, restorasyonun amacı kırılan dökülen bölümleri orjinali gibi tamir etmek, ama amaç nedir, birilerine peşkeş çekmek için mekanı genişletmek ki daha fazla para kazansın.

6
0
yanıtYanıtla
Nuri Alco:

Sanirsam starbucks magazasi yeni kiraci si. Aynen avm havasi, duvarlar ne güzel yep yeni. Elerinize saglik berbat etmissiniz

5
0
yanıtYanıtla
Sivasspor:

Bizide rahatsiz etti ne demek zaten ilk rahatsiz olmasi gereken sizsiniz....bu restarasyonu yapan firmaya bu işi veren sizlersiniz hiç mi arastirmadiniz? Fransizlar demir yıgını kulelerini gormeye gelen milyonlarca turistten milyarlarca dolar para kazaniyor...biz her bir dokusu tarih kokan eserlerimizi betona boguyoruz birakin yapmayin arkadas boyle kalsin en fazla kendi olarak yikilir....gecmisine ecdadinin yaptigi esere sahip cikamayan bizler gelecek icin vizyon kuramayiz....valla yazik bu eserleri yapanlarin mezarlarda kemikleri sizlar.

4
0
yanıtYanıtla
Memleketin Canini okudunuz:

Söyleyecek birleyen yok memleketin canini okudunuz her ilçede belde de tarihi eserlerin kaderi böyle Mihri Mah Camii Kadirli Ala Camii Peribacalari Efes Aspendos Titreyen göl Hasankeyf ve daha niceleri mahfoldu

4
0
yanıtYanıtla
OkudAn:

sahilleri yedi bu adam her seyi yiyor hâla bakanlikta hayretttt..... aldatldik olayi geliyor

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title