Haberler

Bağlamanın Üstadı Erdal Erzincan'dan Müzik Şöleni

Küçükçekmece’de ‘Türkülerle Muhabbet’ isimli dinletinin konuğu olan Türk Halk Müziği’nin başarılı sesi Erdal Erzincan, şelpe performansıyla dinleyicilerin gönül telini titretti.

Küçükçekmece'de 'Türkülerle Muhabbet' isimli dinletinin konuğu olan Türk Halk Müziği'nin başarılı sesi Erdal Erzincan, şelpe performansıyla dinleyicilerin gönül telini titretti.

Türkülerin sevilen sesi Muharrem Temiz'in Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay gerçekleştirdiği 'Türkülerle Muhabbet' isimli dinleti programının bu ayki konuğu Türk Halk Müziği'nin başarılı sesi Erdal Erzincan oldu. Bağlamanın ustalarından, türkünün ve Anadolu kültürünün vazgeçilmez seslerinden Erdal Erzincan ve türkülerin başarılı sesi Muharrem Temiz, Anadolu'nun en ücra köşesindeki ezgileri ve türküleri icra ederek, dinleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Erzincan, bağlamada mızrap kullanılmaksızın çalma tekniği olan muhteşem şelpe performansıyla da dinleyenlerin gönül telini titretti.

"ONLARIN ENERJİSİNİ ALIYORUM"

Yurtiçi ve yurt dışında verdiği konserle bağlama ve halk müziğinin tanıtımında büyük bir rol üstlenen Erdal Erzincan, kendi adını taşıyan müzik kursunda eğitim verdiğini ifade ederek, "Halk müziğini kendimizden sonraki nesle aktarmak zorundayız. Ben öğretirken aynı zamanda öğreniyorum. Öğrencilerimin enerjisini alıyorum" dedi.

"İYİ DİNLEYİCİLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Halk müziği sanatçılarının her zaman iyi dinleyicilere ihtiyacı olduğunu belirten Erzincan, kendisini dinlemeye gelenlere ' Bu kültürü yaşatmak için size ihtiyacımız var. İyi dinleyiciler karşısında kendimizi çok daha rahat ifade ediyoruz. İyi dinleyicilerimiz çoğalsın ki, biz sanatçılar da kendimize çeki düzen verelim" sözleriyle seslendi.

Ünlü sanatçı kendisini alkışlayan halk müziği sevenlere 'Bu alkışları Arif Sağ, Erol Parlak, Hasret Gültekin hak ediyor' diyerek, programda ustaları da andı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Erdal Erzincan Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title