Haberler

Bağımsızların 'Barış Mitingi'nde Olay Çıktı

Van'da Demokratik Toplum Partisi'nin Desteklediği Bağımsız Milletvekili Adaylarınca Düzenlenen 'Barış Mitingi'nde Çıkan Olaylarda 25 Kişi Gözaltına Alındı.

Van'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekili adaylarınca düzenlenen 'Barış Mitingi'nde çıkan olaylarda 25 kişi gözaltına alındı.

Belediye İtfaiye Kavşağı'nda düzenlenen 'Barış Mitingi'ne eski DEP milletvekili Selim Sadak ve DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Sayim Kartal, Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan katıldı. DTP Van İl Başkanı Abdurahman Doğar'ın yaptığı konuşmanın ardından partililere hitap eden eski DEP milletvekili Selim Sadak, AK Parti'nin icraatlarını eleştirdi. Sadak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da emekli generallerin sözcüsü olarak nitelendirdi. Zaman zaman kalabalığa Kürtçe

de hitap eden Sadak, bazı nasihatlarda bulunarak, "Sizden ricam kırgınlık, dargınlık ve kan davalarını kaldırın. İç barışı sağlayın. Kesinlikle kan davalarına kapılmayın" dedi. Vanlı olmayan bağımsız aday Fatma Kurtulan'ın yabancı olmadığını da söyleyen Sadak, "Yabancı olan AK Parti ve CHP adaylarıdır. Çünkü onlar davanıza yabancıdır" diye konuştu.

Sadak, yaptığı konuşmanın ardından Diyarbakır'a gitmek üzere miting alanından ayrıldıktan sonra adaylar seçim otobüsünün üzerine çıkarak partilileri selamlayıp kısa birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların şarkı söylediği esnada polis ekiplerinin 1 kişiyi gözaltına alması üzerine kalabalık tarafından polislere pet şişe ve taş atıdı. Bir polisin hafif şekilde yararlandığı olay, partililer ve polis amirlerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Mitingin ardından kalabalığın dağıldığı sırada bazı kişilerin yasadışı slogan atması üzerine polis ile şahıslar arasında caddede kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacada polis ekipleri, yasadışı slogan attıkları gerekçesiyle 25 kişiyi gözaltına aldı.

(ŞA-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title