Haberler

Babasından Nakledilen Böbrekle Sağlığına Kavuştu

Kilis'te 30 yaşındaki diyaliz hastası Filiz Ünal, babasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

Kilis'te 30 yaşındaki diyaliz hastası Filiz Ünal, babasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

Ünal, birkaç yıl önce istifra ve baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan muayene sonucunda böbrek hastası olduğunu öğrendi.

Teşhis sonrasında ilaç tedavisine başlayan ancak bir yıl sonra ilacın yeterli olmaması üzerine diyalize girmeye başlayan Ünal, bu süreçte kadavradan nakil için de bakanlığa başvurdu. Kardeşlerinin böbrek vermek istediği ancak dokuları uyuşmadığı için nakil yapılamayan Ünal'ın 4 yıl sonra durumunun ağırlaşması üzerine babası Mehmet Fahrettin Aslan (60), kızına böbreğini vermeyi teklif etti.

Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezine başvuran baba ve kızı, tetkiklerin ardından dokularının uyumlu olduğunun belirlenmesiyle ameliyata alındı.

Nakil merkezinin sorumlu hekimi Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve ekibi tarafından babadan alınan böbrek, kızına nakledildi.

"4 yıldır süren sıkıntılı dönem babam sayesinde sona erdi"

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Filiz Ünal, "4 yıldır süren sıkıntılı dönem babam sayesinde sona erdi. Babam sağ olsun, Allah razı olsun. İnsanlarımız organ bağışı konusunda duyarlı olmalı. Ben sağlığıma kavuştum, umarım herkes sağlığına kavuşur" ifadesini kullandı.

Gaziantep'te yaşayan 8 çocuk babası Mehmet Fahrettin Aslan da kızı için nakilden başka çare kalmadığını dile getirdi.

Aslan, şunları kaydetti:

"Kardeşleri böbreklerini vermek istemelerine rağmen, kan uyuşmazlığı çıkınca, yüreğim daha fazla dayanamadı ve böbreğimi vermek istedim. Mutluyum. İkimizin de sağılığı yerinde. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum."

Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu da hastaların sıkıntılarını, gerçekleştirdikleri başarılı nakillerle giderip, hayata ikinci kez sarılmaları için şans vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Fahrettin Aslan Gaziantep Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title