Haberler

Azerbaycan Radyo ve Televizyon Kurulu Başkanı Nuşirivan Meheremli :

Azerbaycan Radyo ve Televizyon Kurulu Başkanı Nuşirivan Meheremli Bugün, Bakü Basın Merkezi'nde Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

Azerbaycan Radyo ve Televizyon Kurulu Başkanı Nuşirivan Meheremli bugün, Bakü Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Lideri olduğu kurumun kuruluşundan bu yana, 5 yıllık faaliyetinin ayrıntılarını anlatan Başkan Meheremli, Azerbaycan televizyonlarında yabancı dilde filmlerin yayınlanması yasağının Azerbaycan dilinin geliştirilmesi ve Azerbaycan Türkçesi ile dublajın yaygınlaştırılması amaçlı olduğunu dile getirdi.

Meheremli, filmlerin Rus dilinde yayımlanmasının doğru olmadığını, bu değişikliğin Azerbaycan dilinin yaygınlaştırılmasının yanı sıra, Azerbaycan televizyon kanallarındaki yayınların yüzde 75'inin yerel program ve yerel dizilerden oluşturulması amaçlı olduğunu da belirtti.

Meheremli, Azerbaycan televizyon kanallarında Türkiye'de üretilen dizi ve programların yayınlanmasına kısıtlama getirilmesiyle ilgili soruya, "Kısıtlama dediğimizde insanlar Türk dilinde yayımlanan dizilerinde Azerbaycan dilinde seslendirileceğini sanıyor. Türkiye Türkçe'siyle üretilmiş filmlerin dublajlanması kesinlikle söz konusu olamaz. Bizim amacımız, Azerbaycan televizyon kanallarında yayımlanan yabancı filmlerin dublajının kalitesini artırmak, Azerbaycan dilinde yapılan programların sayısını

artırmak ve yerli dizi üretimine geçmektir" dedi.

Başkan Meheremli, TRT yayınlarının sınırlı bir alanda yayımlandığını da hatırlatarak, "24 ila 25' Ocak'ta TRT ve Azerbaycan İletişim Bakanlığı ile Azerbaycan Radyo Televizyon Şurası arasında mevcut olan anlaşma gözden geçirilip düzenlenerek yeniden imzalanacak. Bu anlaşma ile TRT yayınlarıyla ilgili problem ortadan kalkacak ve TRT yayınları tüm Azerbaycan arazisinde izlenecek" şeklinde konuştu.

(MN-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title